VALMIINA TEHOKKAISIIN MÄRKÄPUHALLUKSIIN!

FSP tarjoaa asiakkailleen nyt myös monipuolisia märkäpuhalluspalveluja joustavasti siirrettävän kaluston avulla. Märkäpuhallus on puhdistusmenetelmä, jossa voidaan käyttää mitä tahansa vettä painavampaa puhallusmateriaalia kuten hiekkaa ja alumiinioksidia.

”Puhallusmateriaali valitaan alustan ja käyttötarkoituksen mukaan”, kertoo FSP:n Uudenmaan ja projektien liiketoimintayksikön päällikkö Henri Kiminki uutuusmenetelmästä.

Menetelmä poistaa tehokkaasti maalin niin teräs-, betoni- kuin kivipinnoistakin ja karhentaa pinnan pinnoitusta varten. Se sopii siis monipuolisesti lähes kaikille kohteille. Märkäpuhalluksen hyötyjä ovat tehokkuus, ympäristöystävällisyys ja monipuolisuus.

”Tehokkuus lisääntyy, kun menetelmässä puhallusaineen kulutus jää vähäisemmäksi perinteiseen hiekkapuhallukseen verrattuna”, Kiminki kertoo.

”Märkäpuhalluksesta meillä on jo käyttökokemusta ja se soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa on esimerkiksi sähkömoottoreita, jotka saattavat vikaantua pölystä.”

Menetelmä onkin ympäristöystävällinen ja entistä työturvallisempi, koska se aiheuttaa vain vähäistä pölyämistä. Tämä ei kuitenkaan poista työntekijän henkilösuojainten käytön tarpeellisuutta. Pölyttömyys vähentää ympäristön suojaamistarvetta, mikä säästää aikaa ja lisää projektien kustannustehokkuutta.

Menetelmän etuna on myös kipinöimättömyys eli se soveltuu menetelmäksi myös räjähdysvaarallisille alueille.

YLÖS