UUSI MAALAUSLINJASTO PUOLAN-TEHTAALLE

FSP ottaa käyttöön vuonna 2019 uuden maalauslinjaston Puolan tehtaallaan ja kaksinkertaistaa samalla maayhtiön tuotantokapasiteetin.

”Puolassa on potentiaalia. Sen kasvumahdollisuudet ja tilaisuus kokea uutta kiinnostavat”, sanoo FSP:n liiketoimintajohtaja Jarno Huttunen, joka muutti viime kesänä Poznańiin Puolaan. Hänen tehtävänsä on valvoa, että uusi linjastoinvestointi saadaan hallitusti maaliin ja maayhtiön liiketoiminta jatkaa hyvää kehitystään.

FSP:llä on ollut toimintaa Puolassa vuodesta 2010. Suunta on ollut koko ajan nousujohteinen. Stargard Szczecińskiin avattiin uusi maalauslinjasto vuonna 2015. Sen koko tuotantokapasiteetti on jo käytössä, ja tänä vuonna tehtiin seuraava investointipäätös.

Molemmat FSP:n Puolan pintakäsittelylaitokset sijaitsevat Stargard Szczecińskissa. Yhdellä laitoksella pintakäsitellään pääasiassa Cargotecin kokoonpanoon meneviä komponentteja sekä hydrauliikkaratkaisuihin ja sylintereihin erikoistuneen Hydroline Oy:n tuotteita. Toimipiste palvelee myös tarvittaessa muita alueen asiakkaita. Toisella laitoksella pintakäsitellään ja loppuvarustellaan pääasiassa Cargotecin valmistamia kontinkäsittelylaitteita sekä niiden osia.

 

LIIKEVAIHTO ON TUPLAANTUNUT VUOSITTAIN

Jo nykyasiakkailla Puolan kasvu on ollut suurta: liikevaihto on lähes tuplaantunut vuosittain. Uuden linjainvestoinnin myötä kasvupotentiaalia on yhä enemmän.

”Maassa on paljon suuria valmistavan teollisuuden yrityksiä, joten pintakäsittelylle on kysyntää. Ulkomaiset yritykset teettävät runsaasti pintakäsittelyä Puolassa. Monilla suomalaisillakin yrityksillä on siellä kiinnostavaa toimintaa”, Huttunen kertoo.

”Puolan etuihin kuuluu keskeinen sijainti, ja se palveleekin käytännössä koko Eurooppaa. Puolan pintakäsittelyalan markkinat ovat vähintään viisi kertaa suuremmat kuin Suomessa.”

Luonnollisesti myös työn laatu on avainasemassa Puolan menestymisessä. FSP varmistaa pintakäsittelijöiden osaamisen ja sitoutumisen syksyllä alkavan oman, räätälöidyn maalauskoulun avulla. Koulutuksen läpäisseet työntekijät saavat todistukseksi FSP-sertifikaatin, joka osoittaa heidän ammattitaitonsa olevan FSP:n hyväksymän laatuvaatimuksen mukaista.

”Puolassa päätehtäväni on varmistaa, että kasvu on hallittua ja investointien läpimenot onnistuvat. Puolan markkina on houkutteleva, mutta jalat on silti hyvä pitää maassa”, Huttunen pohtii.

Puolan lisäksi Huttunen vastaa Suomen ja Viron operatiivisesta tuotannosta, kuten ennen Puolaan muuttoakin.

”Alkuvuoden organisaatiomuutoksen myötä voin muuttaa oman työni painopistettä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että koko yrityksen painopiste muuttuisi. Emme esimerkiksi vie työtä Suomesta Puolaan, vaan Puolan liiketoiminta kehittyy itsenäisesti. Uusi organisaatiomalli mahdollistaa vastuunjaon minun ja liiketoimintayksiköiden päälliköiden välillä.”

 

FSP PUOLASSA

  • Kaksi toimipistettä Stargard Szczecińskissa.
  • Palveluina pesu ja puhdistus, märkämaalaus, loppuvarustelu, pakkaus, kemiallinen esikäsittely, suihkupuhdistus teräsrakeella ja pulverimaalaus.
    53 työntekijää (v. 2015 alle 10 työntekijää).
  • Liikevaihto v. 2017 1,1 miljoonaa euroa, v. 2018 arviolta 3 miljoonaa, v. 2019 arviolta 4 miljoonaa.
YLÖS