TYÖTURVALLISUUS ERINOMAISELLA TASOLLA

FSP:n Ikolan ja Kangasniemen yksiköt palkittiin Teknologiateollisuuden kumppaneineen järjestämässä valtakunnallisessa Haastamme-kisassa. Haastamme-kisan tavoitteena on parantaa yritysten tuottavuutta, turvallisuutta ja viihtyisyyttä huipputasolle maksuttoman ulkopuolisen arvioinnin tuella sekä parantaa alan työturvallisuustyön julkisuuskuvaa.

Huolto- ja kunnossapitoalan sarjassa Ikola vei voiton ja Kangasniemi sijoittui kolmanneksi. Tuomaristo arvioi yritysten turvallisuuskulttuuria ja riskiarvioinnin laatua ja ajantasaisuutta. Lisäksi tarkasteltiin yritysten poissaolo- ja työtapaturmaprosentteja.

”Työympäristö on meillä siisti ja organisoitu ja yhteistyö samoissa tiloissa toimivan Tehometin kanssa on erittäin sujuvaa, mikä sekin vaikuttaa positiivisesti työturvallisuuteen ja viihtyvyyteen”, sanoo Kangasniemen yksikön päällikkö Lauri Leppänen.

”Pyrimme jatkuvasti tekemään tuotannosta sujuvampaa. Yksikössä palkittiin alkuvuodesta kehitysidea, josta syntynyt uudentyyppinen maalausteline mahdollistaa entistä nopeamman läpimenoajan.”

 

Ikolassa paras työympäristö

Ikola puolestaan arvioitiin jo peräti neljättä kertaa parhaimmaksi työympäristöksi.

”Meillä on erittäin motivoitunut henkilöstö, vahva ennakkohuolto ja toimiva 5S-järjestelmä työturvallisuuden ylläpitämiseksi. Riskinarviointeja teemme säännöllisesti ja mahdolliset poikkeamat analysoidaan heti niiden ilmetessä ja niille etsitään ratkaisu”, sanoo Ikolan yksikön päällikkö Sami Tarvainen.

Haastamme-kisan palkinnot jaettiin teknologiateollisuuden Työkaari kantaa -hankkeen seminaarissa. Työkaari on alan työmarkkinaosapuolien yhteishanke, jonka tarkoituksena on parantaa työhyvinvointia ja pidentää työuria.

Arvioinnin asiantuntijana toimi tekniikan tohtori Heikki Laitinen, joka on työturvallisuuden asiantuntija- ja ohjelmistoyritys 3T Ratkaisut Oy:n Senior Adviser.

”Haastamme-kisa on ainutlaatuisen tuloksellinen turvallisuusohjelma koko Euroopassa. Sen aikana kisaan osallistuneiden yritysten tapaturmariski on pienentynyt neljäsosaan alkutilanteesta 2000-luvun alussa. Suomessa on todennäköisesti maailman turvallisin teknologiateollisuus”, Laitinen sanoo.

YLÖS