TAKANA JA EDESSÄ KEHITYKSEN VUOSI

Toiminnan ja työmenetelmien kehittäminen ja henkilöstön hyvinvointi ovat olleet tänä vuonna avainasemassa FSP:ssä. Tästä syystä olen todella iloinen, että olemme ottaneet uusia innovaatioaskeleita. Nostan niistä esille kolme.

Sivuilla 12−13 esittelemme aivan uudenlaista tuotannon simulointiohjelmaa, jolla pintakäsittelyn tuotantoprosessin vahvuudet ja pullonkaulat voidaan nostaa esiin. Päämääränä on valita vaihtoehdoista paras ja optimoida tuotanto. Trendiksi on noussut tänä vuonna se, että tilaukset ovat tulleet nopealla vasteajalla, ja projektit ovat koostuneet räätälöidyistä lyhyistä sarjoista nopealla toimitusajalla.

Voimme nyt osoittaa asiakkaillemme entistä luotettavammin, miten tuotantoa voisi kehittää ja miten läpimenoaikaa voidaan saada entistä nopeammaksi.

Teollisuuden murros siirtää pintakäsittelyprosessia entistä enemmän erikoistuneempiin ratkaisuihin ja tuotteisiin. Meillä on ammattitaitoinen henkilöstö, laaja kokemus ja vahva pintakäsittelyosaaminen sekä kyky tarjota suojattua dokumentinhallintaa erikoistuneemmissa menetelmissä ja teknologioissa.

Kerromme sivulla 7 häive- ja naamiopinnoituksista, joita olemme toteuttaneet jo 1970-luvulta asti pintakäsittelylaitoksissa ja telakoilla. Kerromme tässä lehdessä myös miten toteutimme iskunkestävän polyurealattian Cramolle, ja miten hyödynsimme ARC-pinnoituksia painesuodattimissa Lappeenrannan pintakäsittelylaitoksessa.

Olemme keränneet TellUs-sovelluksella kehitysideoita ja turvallisuushavaintoja jo vuodesta 2013 alkaen. Päämääränä on luoda systemaattisesti kulttuuria, jossa jokainen työntekijä voi havainnoida ja ehdottaa, miten FSP voisi toimia entistä fiksummin ja palvella asiakasta entistä paremmin. Tänä vuonna ilmoitusten määrä kohosi jo yli tuhannen. Olemme ottaneet käyttöön suurimman osan ilmoituksista, josta ovat hyötyneet henkilöstömme lisäksi asiakkaamme.

Myös tulevana vuonna keskitymme tutkimaan ja tarjoamaan uusia menetelmiä sekä teknologioita. Vahvistamme lisäksi työssäoppimista entistä osaavamman ammattitaidon ylläpitämiseksi ja erityisosaamisen keräämiseksi. Näin varmistamme asiakkaamme kilpailukyvyn säilymisen tulevaisuudessa alan kärkitekijänä.

Hyvä lukija, käännä nyt sivua ja tutustu rauhassa tuoreisiin yritysuutisiimme ja case-tarinoihimme. Kiitän asiakkaitamme luottamuksesta toimintaamme ja ammattitaitoista henkilöstöämme työstä tavoitteidemme saavuttamiseksi. Olemme yhdessä luoneet tänä vuonna erinomaiset edellytykset jatkaa strategiamme mukaista työtä tästä eteenpäin.

Rauhallista joulua ja onnistumisen vuotta 2018.

YLÖS