Valaisinpylväiden efektipinnoitus

”Joustava kumppani on tärkeä, koska tavoitteenamme on suunnitella yksilöllisiä ja korkealaatuisia tuotteita asiakastoiveiden mukaan sovitussa aikataulussa sekä panostaa tuotekehitykseen.” -Tehomet Oy

FSP vastaa Kangasniemen pintakäsittelylaitoksella Tehomet Oy:n valmistamien valaisinpylväiden efektipinnoituksesta ja muusta pintakäsittelystä.

Efektipinnoitus tuo pylväälle arkkitehtuurisesti näyttävän ulkoasun, jolloin teräksen pinta saadaan näyttämään esimerkiksi krokotiilinnahalta, puulta tai marmorilta. Pinnoitus on myös kestävä, eikä väri haalistu ajan myötä. Erikoipinnoitteilla voidaan myös esimerkiksi estää julkisilla alueilla tarrojen ja julisteiden kiinnittymisen pylvääseen sekä tarhoissa lasten kielten jäätymisen kiinni metalliin.

Tehomet arvostaa FSP:n suurta kokoluokkaa, joka tuo mukanaan joustavuutta lisäresursseineen. Kumppanuuden päämääränä on saada laadukkaan pintakäsittelyn kautta lisäarvoa, josta hyötyvät Tehometin asiakkaat. Lisäarvoa tuo mukanaan myös muun muassa se, että kumppanukset ovat kehittäneet yhteistyössä ympäristöystävällisen jauhemaalauslinjan märkämaalauksen rinnalle Kangasniemen pintakäsittelylaitokselle. Ympäristöystävälliset jauhemaalit eivät sisällä lainkaan orgaanisia haihtuvia yhdisteitä, joten menetelmällä pystyttiin vähentämään liuotinpäästöjä.

Jauhemaalauslinjasto mahdollistaa monipuoliset valmiudet tarjota laadukasta pintakäsittelyä nopealla aikataululla. Aamulla jauhemaalattu tuote on valmis pakattavaksi ja kuljetettavaksi puoleen päivään mennessä, kun maalin kuivumisaika jää lyhyeksi. Nopea läpimenoaika on tärkeää nousseen volyymimäärän ja kiireellisten toimitusaikojen takia. Yhteensä maalattuja neliöitä kertyy Kangasniemen pintakäsittelylaitoksella 20 000 – 25 000 vuodessa. Volyymimäärien mukaan pintakäsittelytöitä tehdään kahdessa vuorossa, tarvittaessa kolmessakin.

Kangasniemellä jauhemaalauksella saavutetaan yhdellä kalvolla se, mikä ennen tehtiin märkämaalilla kahdella kalvolla. Jauhemaalattu pinta on hyvin kolhuja kestävä ja säilyttää ominaisuutensa pitkään. Tehometin mukaan muutos on ollut raju, sillä vielä viisi vuotta sitten 90 % kohteista oli märkämaalattu, kun nyt 95 % niistä saa pinnan jauhemaalausmenetelmän avulla.

  • ASIAKAS Tehomet Oy
  • VUOSI 2011-
  • SIJAINTIKangasniemi, Suomi
  • ALUE

MUITA REFERENSSEJÄ

YLÖS