Sinikurjet

Turunväylän ja Kehä III:n maamerkki Espoossa, voimajohto-pylväikkö Sinikurjet, sai keväällä 2007 uuden maalin pintaansa.

Fingridin maisemapylväät on suunnitellut professori Antti Nurmesniemi. Kolme 400 kilovoltin pylvästä valmistui 1996. Niiden kokonaiskorkeus on 34 metriä. Kyse on itse asiassa ympäristötaideteoksesta, joka luonnollisesti halutaan pitää kunnossa ja hyvännäköisenä. Sääolosuhteet, erityisesti aurinko, olivat haalistaneet Sinikurjet-nimen valmistuttuaan saaneen pylväikön syvänsinisen värin. Tarvittiin siis kirkastusta eli uudelleen maalaus. Työn teki FSP.

– Teimme työtä neljänä viikkona, niistä kaksi oli sellaisia, että pylväissä ei ollut jännitettä. Aikataulu oli tästä syystä hyvin kireä, kertoo projektipäällikkö Ismo Rojo FSP:stä. – Telinekataja teki ensin vajaan viikon telineitä. Sen jälkeen pääsimme poistamaan vanhat maalit. Työ tehtiin suihkupuhdistamalla hiekkapesuna siten, että pinnaksi tuli mattaprofiili.

– Tämän jälkeen tuli epoksipohjamaalaus. Pintaan tuli polyuretaanimaali sekä kaksi lakkakerrosta. – Vaikka kerroksia tuli neljä, kalvonpaksuus tuli silti melko ohueksi, 180 mikrometriä. Rojon mukaan kahdella lakkakerroksella haluttiin varmistaa, että uusi sininen väri ei haalistu yhtä nopeasti kuin aiemmin. – Vähintään 15 vuotta pitäisi maalin nyt kestää hyvänä, hän sanoo.

Sinikurkien maalaustyöt alkoivat huhtikuun 2007 loppupuolella. Vaikka työt jakaantuivat neljälle viikolle, niin varsinaista maalaustyötä tehtiin siitä vain pieni osa.

– Siinä meni vajaa viikko, vappu mukaan lukien, Rojo toteaa.

Esko Thure oli meiltä siellä työnjohtajana ja lisäksi oli kolme muuta työntekijää. Ilman hyvää työporukkaa ei hommasta olisi tullut mitään. Samoin myös Telinekatajalle on annettava kiitos, sillä he tulivat nopeasti korjaamaan tuulen repimiä peitteitä. – Se on aika tuulinen paikka. Tuuli repi peitteitä välillä pois. Lämmitystä peitteiden sisällä ei ollut. Tuohon aikaan vuodesta kosteutta on niin vähän, että siellä oli riittävästi lämpöä muutenkin. – Työssä käytettiin kahta eri pintamaalisävyä, pylväiden siivekkeet ylhäällä ovat nimittäin erivärisiä, vaikka sitä ei helposti huomaakaan.

– Työ tehtiin ruiskulla, hankalat kohdat penslattiin sen varmistamiseksi, että maalia tuli riittävästi. – Neliöitähän tässä työssä ei kovin paljon tullut, niitä oli noin 250. Kun ympäristötaideteoksesta on kyse, työ tehtiin viimeisen päälle ja tätä myös valvottiin työn kuluessa. – Tilaaja tietysti valvoi aktiivisesti, lisäksi oli erillinen valvoja ja vielä maalitehtaan edustaja, Rojo kertoo. – Aika harvoin FSP on toistaiseksi tällaisia tehnyt. Varmaan siitä syystä, että näitä maisemapylväitä ei vielä ole kovin paljon. Jatkossa niitä todennäköisesti tulee eteen enemmänkin.

  • ASIAKAS Fingrid Oy
  • VUOSI 2007
  • SIJAINTIEspoo, Suomi
  • ALUE

MUITA REFERENSSEJÄ

YLÖS