Risteilylautan
pintakäsittely

”Pintakäsittelyn työn jälki oli odotusten mukainen. Työn määrä osoittautui ennakoitua suuremmaksi, mutta tähän haasteeseen FSP pystyi vastaamaan.” -STX Finland Oy

FSP vastasi MS Oslofjord -risteilylautan uudistamisprojektin pintakäsittelytöistä pääasiallisena kumppanina. Yölaivana toiminut alus muunnettiin Rauman telakalla päivälaivaksi, ja tavoitteena oli suurentaa sen matkustajakapasiteettia sekä laajentaa palvelutarjontaa. Alukselle tehty konversio oli erittäin laaja ja vaativa.

FSP suoritti aluksen julkisivun, autokansien ja ilmastointitilojen pintakäsittelystä avaimet käteen -periaatteella. Urakkaan kuuluivat puhdistus-, suihkupuhdistus- ja maalaustyöt. Pintakäsittelytyön määrä paisui urakan aikana, kun kohteet lisääntyivät aluksen sisätiloissa. Urakan suuruudesta kertoo muun muassa se, että telakka-alueella FSP:llä oli enimmillään 35 pintakäsittelijää.

FSP suhtautui joustavasti tiukkaan aikatauluun ja pysyi työmäärän kasvusta huolimatta sovitussa aikataulussa tekemällä vuorotyötä myös viikonloppujen aikana.

  • ASIAKAS STX Finland Oy
  • VUOSI 2014
  • SIJAINTIRauma, Suomi
  • ALUE

MUITA REFERENSSEJÄ

YLÖS