NORSOK-käsittelyllä laatua offshore-tuotteille

”Valitsimme FSP:n pintakäsittelykumppaniksi, koska FSP:llä on pitkä kokemus offshore-rakenteista ja FROSIO-pätevyyden suorittaneita tarkastajia.” -Halton Marine Oy

Pintakäsittelykohteina olivat ilmastointikanavien palopeltien kehykset, joita Halton Marine toimitti öljynetsintä- ja varastointialukseen Intian valtamerelle, Australian länsirannikolle. Projekti kattoi yhteensä 1400 palopeltien kehystä, joiden pintakäsittelyn laatua FSP:n FROSIO-tarkastajat valvoivat jatkuvilla tarkastuksilla ja testauksilla. Palopelti ylläpitää aluksen turvallisuutta estämällä palon ja savun leviämisen ilmastointikanaviston välityksellä.

Offshore-rakenteille on asetettu korkeat laatuvaatimukset, koska rakenteiden pitää kestää ankaran käyttöympäristön rasitusta, jota erityisesti suolainen meri-ilma ja jatkuva kosteus aiheuttavat. Halton Marinen mukaan päätavoitteena oli valmistaa tuote, jossa on mahdollisimman pitkä käyttöikä ja huoltoväli. Laadukas NORSOK-pintakäsittely antaa tuotteelle useiden vuosikymmenien ajaksi ruostumista ja kulumiseroosiota ankarissakin olosuhteissa kestävän pinnan.

NORSOK-maalaukset tehtiin FSP:n Sastamalan pintakäsittelylaitoksessa, jonne Halton Marine toimitti hitsatut palopeltien kehykset Lahden tuotantolaitokselta. Palopellit oli valmistettu korkeasti seostetusta haponkestävästä teräksestä, mikä kertoo tuotteen korkeasta laatutasosta.

Ennen projektin alkua FSP piti syventävän koulutuksen offshore-tuotteiden pintakäsittelyvaatimuksista ja niiden huomioinnista prosessin aikana. Pintakäsittelytyö alkoi alumiinioksidipuhdistuksella, minkä jälkeen pinta maalattiin kahteen kertaan epoksilla. Työvaiheiden aikana tehtiin täsmälliset tarkastukset ja dokumentoinnit muun muassa esikäsittelystä ja maalausvaiheista sekä niiden olosuhteista ja maalikalvon paksuuksista. Kaikkien 1400 kehyksen tarkastukset dokumentoitiin kymmeneen erilliseen pöytäkirjaan, eli pöytäkirjasivuja kertyi yhteensä 14 000.

Halton Marine on ollut tyytyväinen FSP:n kanssa tehtyyn NORSOK-projektiin, ja heidän mukaan projektin avainasemaan nousivat toimitusvarmuus ja nopeus, sillä volyymit kohosivat ajoittain suuriksi.

  • ASIAKAS Halton Marine Oy
  • VUOSI 2013-2014
  • SIJAINTISastamalan pintakäsittelylaitos, Suomi
  • ALUE

MUITA REFERENSSEJÄ

YLÖS