Levykoneiden pintakäsittely

”Levykoneiden pintakäsittelyssä on tärkeää, että koneiden kuljetinmoottorit eivät pääse vaurioitumaan. Aikaisemmin tämä on tuottanut ongelmia, mutta nyt suojaus toimi kuten pitääkin.” –Cembrit Production

FSP:n tehtävänä oli kahden kuitusementtisiä tasolevyjä valmistavan levykoneen pintakäsittely Cembritin Lohjan tuotantotehtaalla. Työn alla oli kaksi noin 100 metrin pituista linjaa, joiden huollon yhteydessä pinta hoidettiin kestävään ja kauniiseen kuntoon. Yhteensä noin kolme viikkoa kestänyt pintakäsittelytyö oli Cembritin ja FSP:n ensimmäinen yhteinen projekti.

Vanhempi levykone on 1990-luvulta ja sitä ei oltu pintakäsitelty käyttöönoton jälkeen. Nyt Cembrit kuitenkin halusi palauttaa pinnat alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Koneiden märkäpäät olivat olivat jo siinä kunnossa, että pintakäsittely tuli todelliseen tarpeeseen, sillä kohdittain rauta oli jo syöpymäisillään rikki.

Ennen töiden aloittamista Cembritin ja FSP:n edustajat istuivat yhdessä alas ja kävivät läpi tulevat työvaiheet. Haasteena oli aikataulutuksessa se, että linjat tuli käsitellä Cembritin suunniteltujen laitoksen seisokkien aikana.

FSP suojasi levykoneiden moottorit ja teki tarvittavat puhdistukset, mekaaniset hionnat sekä ruosteenpoistot ja pintakäsittelyt ylimaalauksineen. Työt tehtiin ennalta sovittujen seisokkien aikana, eikä sillä ollut vaikutusta tuotantotahtiin. Ensimmäinen linja pintakäsiteltiin joulukuussa 2014 ja toinen helmikuussa 2015. Kiireisimmillään projekti työllisti kuusi ammattilaista ja FSP pysyi hyvin mukana sovitussa tahdissa ja nyt levykoneilla on vuosikymmeniä kestävä pinta, jota kelpaa myös katsella.

  • ASIAKAS Cembrit Production Oy
  • VUOSI 2015
  • SIJAINTILohja, Suomi
  • ALUE

MUITA REFERENSSEJÄ

YLÖS