Leikkuupuimurit

”Halusimme vahvan ja pitkäjänteisen kumppanin, joka tuo välttämätöntä pintakäsittelyosaamista ja laadun kehityksen kautta lisäarvoa Porin tuotantolaitokseemme.” -Sampo-Rosenlew Oy

Sampo-Rosenlewin ja FSP:n välisen yhteistyön laukaisi liikkeelle Sampo-Rosenlewin halu keskittyä omaan ydintoimintaan ja sen kehittämiseen sekä liiketoiminnan kasvuedellytysten rakentamiseen. Kumppanuuden päämääränä on varmistaa tuotteille tyylikäs pinta, josta hyötyvät Sampo-Rosenlewin asiakkaat Suomessa ja erityisesti kansainvälisillä markkinoilla. Tyylikäs ulkoasu ja kiiltävä pinta myös osaltaan viestivät laadukkaasta tuotteesta.

Porin Sampo-Rosenlewin pintakäsittelylaitoksella leikkuupuimureiden pintakäsittely etenee vaiheittain niin, että Sampo-Rosenlew vastaa koneen osien kasto- ja jauhemaalauksista, kun taas FSP:n vastuulla on puimureiden ja muiden koneiden osien viimeistely. Viimeistely sisältää painepesun rasvanpoistoineen, pohjan hionnan, tarvittavat suojaukset, ruiskumaalauksen ja tarroituksen. Loppukokoonpanon jälkeen FSP suorittaa vielä paikkamaalaukset, tuunaa pinnan luovutuskuntoon ja dokumentoi laatutarkastukset. Tarvittaessa suihkupuhdistukset toteutetaan noin 3 km päässä FSP:n toisessa Porin pintakäsittelylaitoksessa.

Pintakäsittelylaitoksella on kaksi maalauslinjaa, joita pitkin sekä puimurikone että leikkuupöytä etenevät kohti viimeistelymaalausta. Läpimenoaikaa edistävät maalin kuivumista nopeuttavat uunit.

Puimureiden pintakäsittelytyöt etenevät kausiluonteisesti ja keskittyvät erityisesti maalis-elokuuhun, jolloin FSP tuo tarvittaessa laitokselle lisää pintakäsittelijöitä muilta toimipisteiltä. Aikataulujen on pidettävä tuotantopiikkien aikana, joten sesonkiaikana keskiössä ovat nopea reagointi ja joustavuus.

Sampo-Rosenlew valmistaa keskimäärin noin tuhat leikkuupuimuria vuodessa. Tästä syystä viimeistelymaalauksen on tapahduttava nopeasti ja juuri oikeaan aikaan, sillä valmiille tuotteille on jo varattu tietty toimitusaika.

  • ASIAKAS Sampo-Rosenlew Oy
  • VUOSI 2010-
  • SIJAINTIPori, Suomi
  • ALUE

MUITA REFERENSSEJÄ

YLÖS