Lahden keskustan design-valaisinpylväät

”Meillä on FSP:n kanssa isot tuotantotilat, korkea työn laatu ja tehokas tuotanto.” -Tehomet Oy

Lahden kaupunki aloitti alkuvuodesta 2017 mittavan uudelleenrakennusurakan, jossa keskustan pääkadun ajorataa kavennettiin ja jalkakäytävää levennettiin. Samalla kaupunki halusi kunnostaa vanhat ja huonokuntoiset katua valaisevat ripustusvalopylväät uudenveroisiksi. Kaupungin tekemien laskelmien mukaan oli edullisempaa korjata vanhat valaisinpylväät kuin rakentaa tilalle uudet.

Korjaus- ja pinnoitustyö tehtiin kaupungin asettaman kunnostusaikataulun mukaan ja vielä siten, että liikenne häiriytyi mahdollisimman vähän. Tehomet vastasi urakassa valaisinpylväiden purusta, kasaamisesta ja uusien väliorsien rakentamisesta. Tämän jälkeen FSP pintakäsitteli pylväät. Pintakäsittelyvaiheessa pylväät saivat nopeasti kuivuvan UV-lakkauksen ja alaosiin erikoispinnoitteen, joka estää tarrojen ja muiden liimatuotteiden kiinnittymisen pylväisiin. Tehokkaan pintakäsittelyn ansiosta pylväisiin tarttuu jatkossa vähemmän katu- ja siitepölyä sekä niiden puhtaanapito on helpompaa.

Pintakäsittelyn jälkeen kymmenmetriset pylväät koottiin uudelleen, kuljetettiin pääkadulle ja pystytettiin. Urakka työllisti viisi pintakäsittelijää ja kesti neljä kuukautta.

  • ASIAKAS Tehomet Oy
  • VUOSI 2017
  • SIJAINTIKangasniemi, Suomi
  • ALUE
YLÖS