Höga Kusten -silta

“Asetimme tiukat vaatimukset Höga Kustenin sillan pintakäsittelyurakan toteuttajalle. FSP on suorittanut työt sopimuksen mukaan ja yhteydenpito on toiminut sujuvasti.” -Trafikverket

Kesällä 2014 FSP sai tehtäväkseen vuoden 1997 joulukuussa käyttöön vihityn Höga Kustenin sillan korjaus- ja huoltomaalausurakan. Urakka kattoi pintakäsittelytyöt, raportoinnin, dokumentoinnin ja liikennejärjestelyt. Pintakäsittelykohteina olivat sillan kaidetolpat ja siltalaatikoiden reunat. Urakan suuruudesta kertoo muun muassa se, että 1,8 km pitkä Höga Kusten on Skandinavian toiseksi pisin riippusilta.

Kesän 2014 aikana pintakäsittelykohteena oli sillan pohjoispuolinen osa ja vuonna 2015 eteläpuolinen osa. Pintakäsiteltäviä kaidetolppia oli yhteensä 1850, jotka kaikki tuli pultata ensiksi irti. Irroituksen jälkeen vaurioituneet tolppien pultit vaihdettiin ja uudet laitettiin tilalle. Tolppien kiinnityslevyt suihkupuhdistettiin ja maalattiin. Siltalaatikon reunat ja sivut paikkapuhallettiin ja paikkamaalattiin, minkä jälkeen niiden pinta epoksimaalattiin neljään kertaan. Lisäksi tulevia mahdollisia kosteusvaurioita ehkäistiin injektoimalla saumamassaa tolppien reunoihin.

Kaikki maalit valittiin tilaajan standardien mukaan ja FSP:n työmaapäällikkö ja työnjohtaja valvoivat päivittäin paikan päällä työn laatua ja töiden etenemistä koko pintakäsittelyjärjestelmän kattavilla tarkastuksilla, sekä dokumentoivat työt sopimuksen mukaisesti. Myös Trafikverket teki työmaalla säännöllisesti omia pistokoeluenteisia tarkastuksia. Kalvonpaksuusmittausten lisäksi joka päivä seurattiin myös muita olosuhteita kuten ilman lämpötilaa ja kastepistettä. Sateen aikana kaidetolppia ja muita irto-osia pintakäsiteltiin suojateltoissa. Pintakäsittelyn aikana toinen ajokaistoista sillalla suljettiin ja maalaustyö eteni aina 300 metrin välein.

Urakassa painotettiin erityisesti ympäristöystävällisyyttä sekä työturvallisuutta. Sillalta on pudotusta veteen useita kymmeniä metrejä ja se oli jatkuvassa käytössä urakan aikana. Tämän takia kaikki sillalla työskentelevät pintakäsittelijät käyttivät mm. heijastinasua, kypärää, suojalaseja ja turvavaljaita.

  • ASIAKAS Trafikverket
  • VUOSI 2014-2015
  • SIJAINTIÅngermanland, Ruotsi
  • ALUE

MUITA REFERENSSEJÄ

YLÖS