PYSYVÄ KASVUKÄÄNNE

Hyvä lukija, myönteiset uutiset ovat lisääntyneet metalli- ja konepaja-alalla kevään aikana.

Ensinnäkin, teollisuuden luottamus ja nyt uudet tilaukset ovat kääntyneet nousuun, mikä kertoo myös teollisuuden pysyvästä kasvukäänteestä.

Teknologiateollisuuden tilauskantatiedustelujen mukaan alan yritykset saivat uusia tilauksia viime vuoden lopulla kolmanneksen enemmän verrattuna edellisneljännekseen.

Alkuvuonna liikevaihtomme ja erityisesti liikevaihto kansainvälisistä toiminnoista kääntyivät myös kasvu-uralle. Joka neljäs liikevaihtoeuro tulee jo kansainvälisistä toimipisteistämme. Puolassa henkilöstömäärämme on jo kaksinkertaistunut 30:een ja liikevaihtomme kaksinkertaistuu edellisvuodesta.

Toiseksi, asiakkaamme näkevät FSP:n yhä enemmän luonnollisena kumppanina ja pintakäsittelytoiminnan kehittäjänä. Tästä erinomaisena esimerkkinä on Lappeenrannassa toimiva Outotecin Filters-yksikkö, joka päätti huhtikuun alusta alkaen ulkoistaa Lappeenrannan tehtaansa happopeittaus ja maalaustyöt FSP:lle. Sopimus kattaa kaikki laitoksen pintakäsittelytoiminnot.

Kolmanneksi, kasvupalveluiksi ovat nousseet efektipinnoitteet, terminen ruiskutus ja palosuojapinnoitukset. Efektipinnoituksilla asiakkaamme hakevat näyttävyyttä, kestävyyttä ja muita erikoisominaisuuksia. Olemme toteuttaneet alkuvuonna useita pintakäsittelyprojekteja monipuolisen termisen ruiskutusmenetelmän avulla. Se tarjoaa korroosiosuojan lisäksi kulutuskestävyyttä, kovuutta ja tartuntalujuutta.

Palosuojapinnoitusten kysyntä on lisääntynyt räjähdysmäisesti tiukentuneen pelastuslain takia. Palosuojapinnoitus hidastaa teräsrakenteen heikentymistä mahdollisen tulipalon aikana. Samalla henkilöstön turvallinen poispääsy rakennuksesta saadaan turvattua. Olemme toteuttaneet palosuojapinnoituksia useissa kohteissa kuten satamaterminaalikohteissa, jalostamojen prosessiputkistoissa ja Suomeen rakennetuissa datakeskuksissa.

Hyvä lukija, näillä sivuilla esittelemme tuoreet yritysuutiset ja case-tarinat. Suunta markkinoilla on siis myönteinen. Toivotan kaikille myönteistä palveluasennetta ja tsemppiä alkuvuoden vääntöihin.

 

Yhteistyöterveisin,

 

Pentti Virtanen

toimitusjohtaja

YLÖS