PUULTA NÄYTTÄVÄÄ METALLIPINTAA – MENETELMÄKEHITYSTÄ ASIAKKAIDEN TOIVEESTA

Tuote- ja menetelmäkehitys ovat FSP:ssä jokapäiväistä toimintaa. Kangasniemen pintakäsittelylaitos tarjoaa nyt puujäljitelmää metallipinnalle.

– Olemme tarjonneet jo vuosia useita erilaisia ja toinen toistaan näyttävämpiä efektipinnoituksia, krokotiilinnahasta kivijäljitelmään ja metallihohtopintoihin. Aika ajoin meiltä on myös kyselty puujäljitelmäpinnoitusta erilaisille kappaleille, kertoo Sanna Parkkonen, FSP:n myynti- ja markkinointijohtaja. – Nyt meillä on hyviä uutisia: Kangasniemen tuotantolaitoksellamme on kehitetty puujäljitelmäpinnoitus metallille.

Uuden teollisen puujäljitelmän tehokas toteuttamismenetelmä on vielä kehitteillä. Toistaiseksi on tehty yksittäisiä pienehköjä sarjoja, mutta tähtäin on sarjatuotannossa.

– Kangasniemellä hiotaan parhaillaan työmenetelmää nopeammaksi ja siten molemmille osapuolille, sekä asiakkaalle että tuotannolle, kannattavammaksi, Parkkonen kertoo.

Puujäljitelmän mallikappaleisiin voi tutustua Alihankintamessuilla 25.–27.9.2018.

– Puulta näyttävä pinnoite on herättänyt kiinnostusta jo etukäteen, Parkkonen paljastaa. – Sille voi löytyä monenlaisia käyttökohteita erilaisista julkisista tiloista, esimerkiksi metallirakenteisten kalusteiden kuoseina, vain mielikuvitus on rajana. Pinnoite on korroosion kestävä, joten se soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön.

YLÖS