PORVOON VAHVUUTENA KOKONAISPALVELU

FSP:n Porvoon yksiköt ovat toteuttaneet tämän vuoden aikana useita kokonaispalveluprojekteja. Tämä vuosi on ollut erityisen vilkas Eerolanmäen ja Nybyn pintakäsittelylaitoksissa sekä myös paikan päällä asiakaskohteissa.

”Olemme ottaneet vahvasti vastuuta erilaisista lisäarvopalveluista. Perinteisen pintakäsittelyn ohella olemme keskittyneet yhä enemmän kokonaispalvelun kehittämiseen ja uusien menetelmien ja teknologioiden tarjoamiseen”, sanoo FSP:n Porvoon projektipäällikkö Henri Kiminki.

”Pystymme tarjoamaan esimerkiksi teräsrakenteiden pienimuotoisia korjauksia ja hitsauksia sekä palosuojapinnoituksia. Pintakäsittelemme suuriakin rakenteita joko hallissamme, asiakkaan luona tai projektikohteessa. Olemme joustavia eli meiltä saa kaiken putkistopinnoituksista efektikäsittelyihin”, Kiminki tiivistää.

”Kokonaispalvelukonsepti on otettu hyvin vastaan kumppanuuksissamme. Olemme tehneet Borealiksen ja Nesteen kanssa uudet monivuotiset pintakäsittelyurakoihin liittyvät sopimukset”, Kiminki jatkaa.

Tänä vuonna FSP on toteuttanut muun muassa Nesteelle useita säiliöiden pintakäsittelyurakoita, putkistopinnoituksia ja paikkamaalauksia.

Lisäksi FSP on tehnyt paikkamaalauksia Nesteen, Borealiksen ja Veolian yhteisomistamalla KPP-voimalaitoksessa, joka on nousemassa harjakorkeuteen. Toiminnan keskiössä on ollut nopea läpimenoaika, jota on kehitetty entisestään.

”Neste on hyvällä tavalla vaativa asiakas ja edellyttää meiltä jatkuvaa työ- ja ympäristöturvallisuuden kehittämistä.”

FSP on tehnyt myös putkistomaalausurakoita ja paikkamaalauksia kemianyhtiö Borealiksen suurseisokin aikana. Tällöin on päästy sellaisiin prosessikohteisiin, joissa ei normaalikäynnin aikana voi työskennellä. Urakkaan sisältyi esimerkiksi 43-metrisen tehdassalikolonnin pintakäsittely.

Hieman erikoisempi projekti oli Liikennevirastolle toteutettu meripoijun pintakäsittely. Kohteena oli Harmajan edustalla liikennettä ohjaavan poijun vedenalainen teräsosa, jonka on kestettävä meriveden aiheuttamaa korroosiota. Tällöin pintakäsittelyn on täytettävä erityisen korkeat vaatimukset, koska meripoijun pitää kestää ankaran käyttöympäristön rasitusta.

”Olemme pintakäsitelleet myös valopylväitä Kalasataman taidealueelle ja jatkaneet rakentamispalveluyhtiö Staran tilaamaa puistonpenkkiprojektia, jossa puistonpenkkien jalat on pintakäsitelty koivun rungon näköiseksi.”

”Kilpilahden alueen yritysten lisäksi palvelemme joustavasti koko Uudenmaalla.”

YLÖS