PINTAA SYVEMMÄLTÄ 2-2019

Tässä lehdessä on puhuttu paljon avoimuudesta – esimerkiksi avoimesta yrityskulttuurista ja siitä, ettei tietoa pantata, vaan hyödynnetään oman toiminnan, asiakasyhteistyön ja koko alan parhaaksi. FSP haluaa olla avoin ja rehellinen myös viestinnässään. 

TOIVOTAMME AKTIIVISTA JA KESKUSTELEVAA SYKSYÄ

Tervetuloa lukemaan syksyn Pintaa Syvemmältä -lehteä.
FSP:n kehityspäällikön Rauli Yrjänän mukaan digitaalisia ratkaisuja voidaan hyödyntää pintakäsittelyalalla kaikessa maalaamon perustöistä aina uuden liiketoiminnan luomiseen saakka. Oleellista on kuitenkin se, että töiden ja alan uudistaminen hoidetaan hallitusti. Jokaisen digiratkaisun pitää olla harkittu. On myös tärkeää keskittyä muutoksen johtamiseen eikä vain siihen, että ihmisten käyttöön tuodaan uutta teknologiaa.
Hämeenlinnassa, FSP:n uuden pintakäsittelylaitoksen naapurissa, toimii Sisu Akselit – perinteinen yhtiö, joka tunnetaan Suomen ulkopuolella nimellä Sisu Axles. Sen tuotteet pintakäsiteltiin Hämeenlinnassa jo ennen kuin maalaamo siirtyi FSP:lle. Sisu Akselit kiittelee, että siirto sujui ongelmitta ja että FSP on hyvin yhteistyöhaluinen. Yhteistyön myötä on SYNTYNYT jo uusia ideoitakin. 
Tampereen Ratikka aloittaa liikennöinnin elokuussa 2021. Sen reitin varrelle tulee kolmenlaisia raitiotiepylväitä. Tehomet toimittaa pylväät ja FSP vastaa niiden pintakäsittelystä. Yrityksillä on tiivis yhteistyö Kangasniemellä. 

SERTIFIKAATTI ON LAADUN TAE

Järvenpään yksikkömme uusi työnjohtaja Tuomo Nikama on tyytyväinen: työporukka on pätevä, työt hyvin organisoituja ja asiakaskunta monipuolinen. Myös FROSIO-kurssin opit ja mahdollisuudet innostavat.

MONIPUOLINEN KOKEMUS JA PITKÄT PERINTEET ENERGIA-ALALTA

FSP:llä on ollut aina energia-alan asiakkaita. Kokemuksesta on hyötyä alalla, jossa työt ovat moninaisia ja laatuvaatimukset tiukkoja.

LATTIAPINNOITUSTA JA PAIKKAMAALAUSTA OULUN ENERGIALLE

FSP:n ja Oulun Energian yhteistyö alkoi vuosi sitten lattiapinnoitustyöstä ja jatkui kuljettimien tukijalkojen kunnossapitomaalauksella tänä kesänä. Oulun Energian mekaanisen kunnossapidon työnsuunnittelija Jani Orava kiittää FSP:n väkeä omatoimisuudesta.
FSP avasi kaksi vuotta sitten kesällä uuden ja modernin pintakäsittelylaitoksen Raaheen. Laitoksessa on n. 3000 m2 toimi- ja tuotantotilaa, lämmitettäviä maalauskammioita on kolme. Pintakäsittelylaitoksen alku on ollut erinomainen, ja töitä tehdään niin omalla laitoksella kuin asiakkaan kohteissa. Raahen alueen asiakkailla on tarvetta myös muulle kuin konkreettiselle pintakäsittelylle.

KYSYMYKSIÄ UUDELLE TOIMITUSJOHTAJALLEMME JARNO HUTTUSELLE

Jarno Huttunen aloitti FSP:n toimitusjohtajana 1. heinäkuuta 2019. Miltä uusi rooli tuntuu? Mikä on nyt ajankohtaista FSP:ssä, entä koko pintakäsittelyalalla? Tervetuloa tutustumaan uuteen toimitusjohtajaamme.
YLÖS