PINTAA SYVEMMÄLTÄ 1-2021

KANSAINVÄLISEN KASVUN AIKA ON NYT

Tervetuloa lukemaan uusinta pintaa syvemmältä -lehteä. Tässä numerossa käännämme katseen kohti kansainvälistä kasvua ja uusia teknologioita. Millaiset edellytykset FSP:llä on menestyä kansainvälisessä kilpailussa, entä millaisia haasteita on luvassa? Tiesitkö, että FSP:n suurin voimavara on yrityksemme henkilöstö?
E-coat pintakäsittelyssä kasvattaa tasaisesti suosiotaan. Menetelmää on kehitetty ja hiottu jo 50 vuoden ajan. Nykyaikaisella ja automatisoidulla e-coatilla on ensiluokkainen kestävyys mekaanista rasitusta ja korroosiota vastaan. Samalla kemikaalien paloturvallisuus ja ympäristön vähäinen kuormitus tuovat haluttua lisäarvoa pintakäsittelymenetelmälle.
Hiab ja FSP Finnish Steel Painting Oy sopivat huhtikuussa 2021 pitkäaikaisen yhteistyön laajentamisesta Puolan Stargardissa. Laajeneminen vahvistaa FSP:n jalansijaa Euroopan markkinoilla. Liikkeenluovutuksen jälkeen FSP tarjoaa Hiabille Puolassa tarvittavat pintakäsittelypalvelut ja osaamisen niiden kehittämiseen. Yksikkö on FSP:lle kolmas Puolan maaperällä.
Operatiivinen johtaminen pintakäsittelyalalla on FSP:n Business Unit Managerille Hannu Paapalle uusi aluevaltaus. FSP:lle siirtyminen oli juuri sellainen haaste, mitä hän kaipasi ja Paappa kertoo olevansa tyytyväinen muutokseen. – Porukkaan on ollut todella helppo tulla mukaan. Täällä on erittäin positiivinen tekemisen meininki ja mukavat kollegat.
Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen, lentokoulutuksen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1%) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace as (49,9%). Konserni työllistää yli 3000 ammattilaista. Patrian hankintapäällikön Jarno Kämäräisen mukaan yhteistyö FSP:n kanssa on ollut ketterää ja sujuvaa.
FSP:n uusi QHES-johtaja ja työsuojelupäällikkö Kari Rinkinen aloitti tehtävässään kuluneen kevään huhtikuussa. FSP:n toiminnan laajeneminen Euroopassa kasvattaa myös QHES-johtamisen kenttää merkittävästi. – laatu-, ympäristö- ja turvallisuus- asioiden tärkeysaste on selvästi kohonnut. Samalla on myös oivallettu, että nämä osa-alueet eivät kehity itsestään FSP:n kokoisessa yrityksessä, toteaa Rinkinen.
IoT-teknologiaan perustuvan AIVOT -sovelluksen Raision pilotista kuultiin hyviä uutisia helmikuussa 2021. Uusi innovaatio osoittautui juuri niin toimivaksi kuin keksinnön isä FSP:n kehitysjohtaja Rauli Yrjänä sen suunnitteli. AIVOT -sovellus on myös osa FSP:n ekologisempaa pintakäsittelystrategiaa, ja se toimii tuotannon optimoinnin ja analysoinnin työkaluna.
YLÖS