KORKEALAATUINEN ARC-PINNOITE HAASTAVIIN OLOSUHTEISIIN

FSP:n Lappeenrannan pintakäsittelylaitoksessa on vahvaa ARC-pinnoituskokemusta vuosikymmenien ajalta.

Innovatiivinen ARC-pinnoitus on suunnattu erityisesti tuotteille, jotka joutuvat korkeisiin lämpötiloihin ja kovaan mekaaniseen sekä kemialliseen rasitukseen haastavissa olosuhteissa.

”ARC-pinnoitus tarjoaa moninkertaisesti paremman suojan perinteisiin pinnoituksiin verrattuna. ARC-pinnoitteet suojaavat erinomaisesti eroosiota, korroosiota, hankausta ja kemiallista syöpymistä vastaan”, Jyrki Inkiläinen kertoo FSP:n Lappeenrannan pintakäsittelylaitoksesta.

”Se on myös turvallinen ja ympäristöystävällinen. Suurin osa niistä on täysin liuotinvapaita, joten niistä ei aiheudu haitallisia VOC-päästöjä”, Inkiläinen jatkaa.

ARC-pinnoituskohteita ovat olleet Lappeenrannassa muun muassa isot suodattimet, koneet ja muut metallirakenteet, jotka joutuvat kovaan rasitukseen vaativissa kaivosolosuhteissa.

 

Entistä suojaavampi pinta

Inkilän mukaan esimerkiksi teollisuus kohtaa jatkuvasti haitallisia ympäristöolosuhteita, jotka syövyttävät rakenteita. Seurauksena on yleensä, että tuotantolaitteiden luotettavuus, turvallisuus heikkenee ja tuotanto laskee.

Tyypillinen hyvä esimerkki soveltuvasta ARC-pinnoituskohteesta on rikkihapposäiliö. ARC-pinnoituksen hyötynä on se, että korroosiosuoja paranee, huoltovälit pidentyvät merkittävästi, korjauskulut alenevat ja käyttökatkot lyhenevät.

 

Tuuri Lappeenrannan työnjohtajaksi

Tommi Tuuri on nimitetty uudeksi Lappeenrannan FSP:n pintakäsittelylaitoksen työnjohtajaksi kesäkuusta 2017 alkaen. Tuurilla on pitkä kokemus pintakäsittelyn lisäksi teollisuuden palvelualalta. Startup-vaiheen-vaiheen menestyksekkäästi hoitanut esimies Jarkko Peltonen on siirtynyt FSP:n Porin Sampo-Rosenlewin yksikön päälliköksi.

Yksikössä käsitellään tällä hetkellä erilaisia kaivos- ja prosessiteollisuuteen liittyviä tuotteita. Asiakaskuntaan kuuluu muun muassa useita merkittäviä konepaja- ja energiateollisuuden yrityksiä.

Laitos sisältää Outotecin tehtaan sisällä toimivan happopeittaamon lisäksi erillisen maalaamon ja teräsraepuhaltamon, jossa voidaan laadukkaasti käsitellä eri kokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja tuotteita kaikille lähiseudun metallialan yrityksille.

YLÖS