Johdanko minä sittenkin pelolla?

Luin juuri kirjan nimeltä Pelolla Johtaminen on Perseestä. Virhepäätös, oli ensimmäinen ajatus lukemisen aloitettuani. Masennuin lukemastani. Tämä oli elämäni ensimmäinen kokemus aiheesta, siis masennuksesta ja ihan oikeasti ajattelin, että tästä ei enää nousta. Löysin itseni kirjan jokaiselta sivulta ja vaikka lukiessa kuinka toiveikkaasti käänsin uuden sivun, niin aina sama juttu. Aloittaessani lukemisen vaimoni sanoi, että toivottavasti siellä kerrotaan henkilöstä anonyymisti, ja sehän varsinkin auttoi asiaa.

No, päätin joka tapauksessa lukea kirjan loppuun asti kaikesta kärsimyksestä huolimatta. Itsesäälin ylittäessä kipurajan vihdoin välähti. Se tapahtui jossain katuojan ja salaojan välimailla. Päätin ottaa kirjasta niskalenkin ja aivan ensimmäiseksi itseäni niskasta kiinni. Näille jutuillehan voi tehdä jotain!

Aihe koskettaa ihan meitä jokaista riippumatta siitä oletko esimies tai alainen. Kaikki käyttävät valtaa tavalla tai toisella, toisin sanoen johtavat – toiset enemmän tai vähemmän pelolla. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille ja varsinkin teille, jotka olette erinomaisia johtajia.
 
Pentti Virtanen, FSP:n toimitusjohtaja.