JO YLI TUHAT KEHITYSEHDOTUSTA FSP:N HENKILÖSTÖLTÄ

Henkilöstön hyvinvointi sekä toiminnan ja työmenetelmien jatkuva kehittäminen ovat keskeisiä asioita FSP:ssä. Henkilöstölle suunnatulla TellUs-sovelluksella onkin kerätty kehitysideoita ja turvallisuushavaintoja jo vuodesta 2013.

 

Porrasaskelma helpottaa puhaltamoon kulkemista

Tuhannes ilmoitus, ja samalla TellUs-ilmoitus numero 1001, saatiin Jyväskylän Valmet Rautpohjan henkilöstöltä kesällä 2017. Kyseessä oli kaksi turvallisuushavaintoa, jotka liittyivät puhaltamoon kulkemiseen ja työvarusteisiin. Näiden asioiden kehittäminen helpottaa työtä ja tekee arkipäivän rutiineista turvallisempia.

Puhaltamoon johtavalle tasolle on nyt rakennettu kulkua helpottava ja mahdollisia polvivammoja ehkäisevä uusi porrasaskelma. Porras oli alun alkaen rakennettu paikkaan, jossa sitä ei hankalan kulkuyhteyden takia käytetty, vaan tasolle mieluummin hypättiin. Uusi porras rakennettiin kohtaan, josta puhaltamoon kulku on luonnollisempaa.

Toinen havainto koski parempia maalaustyöhön sopiva käsineitä. Havainto on edelleen innovaatioryhmän tutkittavana.

 

Läpinäkyvä ja tehokas palautejärjestelmä

FSP on luonut systemaattisesti kulttuuria, jossa jokainen työntekijä voi havainnoida työympäristöä ja ehdottaa, miten yritys voi toimia fiksummin ja turvallisemmin sekä palvella asiakasta paremmin.

TellUs-työkalulla saaduista ehdotuksista keskustellaan yhdessä. Kaikki ilmoitukset käydään yksitellen läpi kahden kuukauden välein kokoontuvassa innovaatiotyöryhmässä, ja lisäksi ideat näkyvät kaikille käyttäjille.

TellUs-järjestelmä moninkertaisti nopeasti henkilöstöltä saadun palautteen ja ehdotusten määrän, ja suuri osa TellUs-ilmoituksista on johtanut käytännön toimiin.

Parhaat ehdotukset on myös palkittu. Esimerkiksi Valmet Rautpohjan koko henkilöstö sai palkinnoksi KHL-otteluillan Hartwall Arenan aitiossa. Idea tuhannennen TellUs-ilmoituksen palkitsemisesta keksittiin etukäteen pienessä ryhmässä. Henkilöstölle on vinkattu, että seuraava ehdotuspalkinto voi tulla jo pian. Kaikkien kannattaa siis raportoida aktiivisesti kehitysideoita ja turvallisuushavaintoja.