ITIKSEN TALLINNANAUKIO SAI UUDEN ILMEEN

Suomen suurimpiin kauppakeskuksiin kuuluva Kauppakeskus Itis on ehostanut Tallinnanaukion julkisivuaan. Julkisivun valaistus uusitaan myös osaksi pintakäsittelyn yhteydessä.

FSP vastasi teräsjulkisivun pintakäsittelystä marraskuun aikana. Tilaajana oli Kauppakeskus Itäkeskus. Työn tavoitteena oli saada julkisivulle visuaalisesti yhtenäinen ilme. Pintakäsiteltävä julkisivu Tallinnanaukiolla oli 120 metriä pitkä ja kymmenen metriä korkea.

Työ alkoi telineiden pystytyksellä ja huputuksilla ympäristön suojelemiseksi. Suojaukset olivat tarpeen, koska Tallinnanaukiolla liikkuu päivittäin suuri määrä kauppakeskuksen asiakkaita. Itiksessä vierailee vuosittain yli 17 miljoonaa asiakasta. Aukiolta on suora pääsy kauppakeskus Itikseen, ja siellä on myös Itäkeskuksen metroaseman toinen itäisistä sisäänkäynneistä, jonka laiturialueelta metrot lähtevät keskustaan.

Pintakäsittelytyö sisälsi puhdistus-, karhennus- ja maalausvaiheet. Huputuksen sisällä pintakäsittelyolosuhteen mahdollistivat lämmityslaitteet. ”FSP oli jo entuudestaan tuttu teollisena pintakäsittelyalan yrityksenä”, kertoo Rambollin rakennuttajakonsultti Jari Jouppi.

YLÖS