HÄMEEN LIIKETOIMINTAYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ KARI NOSTAJA: INVESTOIMME TEKNOLOGIAAN JA PINTAKÄSITTELYVAIHTOEHTOIHIN

Kari Nostaja on Hämeenlinnan uuden pintakäsittelylaitoksen ja Hämeen alueen liiketoimintayksikön vasta nimitetty päällikkö. Hän lupaa Hämeenlinnan tehtaalle investointeja, jotka laajentavat palvelua ja lyhentävät töiden läpimenoaikoja. Myös asiakkaiden omat toiveet ja ideat ovat nyt tervetulleita.

FSP uutisoi 30.11.2018 sopimuksesta, jolla Patria ulkoistaa Hämeenlinnan pintakäsittelytoiminnot FSP:lle. Hämeenlinnan yksikössä käsitellään lisäksi muiden lähialueen yritysten tuotteita.

Hämeenlinnan uuden pintakäsittelylaitoksen ja koko FSP:n Hämeen alueen liiketoimintayksikön päällikkö on Kari Nostaja. Hän näkee uudessa tilanteessa paljon mahdollisuuksia.

– Meillä on siellä jo nyt laaja palveluvalikoima ja henkilöstöllä hyvä asenne. Jatkossa palvelemme Hämeen alueen toimijoita yhä monipuolisemmin, Nostaja lupaa.

 

KEHITTÄMISTÄ JA INVESTOINTEJA YHDESSÄ ASIAKKAIDEN KANSSA

– Tulkaa yhdessä suunnittelemaan maalaamoa teidän tarpeisiinne, Kari Nostaja kehottaa Hämeen alueen yrityksiä.

Hämeenlinnan uudella tehtaalla on tällä hetkellä kaksi maalauslinjaa. Alustavan investointisuunnitelman myötä laitoksen kapasiteettia, teknologioita ja vaihtoehtoja kehitetään.

– Panostamme nyt esimerkiksi siihen, että saamme asiakkaillemme entistä ympäristöystävällisempiä ja edullisempia pintakäsittely-yhdistelmiä. Uusilla, kehittyneillä materiaaleilla myös töiden läpimenoaikaa saadaan lyhennettyä, Nostaja kertoo. – Mahdollisesti jopa maalausrobotti pienien kappaleiden käsittelyyn on pohdinnassa.

Osa investoinnista ohjataan lämmitysjärjestelmän uusimiseen, jolloin laitos luopuisi fossiilisista polttoaineista.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on tilaa myös asiakaskohtaisille ratkaisuille.

– Juuri nyt meillä on mahdollisuus investoida myös räätälöidysti.

 

TOIVEDUUNISSA

Kari Nostaja on DI ja opettaja. Hänellä on pitkä ja monipuolinen ura. Pintakäsittelyalan kokemusta on kertynyt maalaamotyön lisäksi muun muassa laitetoimitusprojekteista, maalausvalvonnasta ja laaduntarkistuksesta sekä pintakäsittelyn opettamisesta.

Pintakäsittelykonkari korostaa laadun merkitystä niin asiakaspalvelussa ja pintakäsittelyssä kuin lisäarvopalveluissakin.

– Laatu ei ole sitä, että maalaamon seinällä on sertifikaatit näkyvissä. Laatujärjestelmä näkyy käytännön toimissa, kuten siinä, että dokumentoinnin pitää olla luonteva osa työtä, Nostaja havainnollistaa.

– Tai jos Hämeenlinnankin lisäarvopalveluihin kuuluu jatkossa pakkauspalvelu, jossa pakkaamme itse pintakäsitellyt tuotteet ja lähetämme ne maailmalle, kaiken pitää olla varmasti kunnossa. Tulee hankaluuksia, jos vaikkapa Etelä-Afrikassa paketista löytyy viallinen tuote.

Nostajalla on vankka usko, että asiat sujuvat mallikkaasti uudella työporukalla. Patria-yhteistyön myötä FSP:lle siirtyy kymmenkunta Hämeenlinnan maalaamon nykyisen toimijan ammattilaista vanhoina työntekijöinä.

– Tästä porukasta on jo oikein positiivinen mielikuva. Tuntuu, että fiilis ja yhteishenki ovat hyviä, Nostaja kertoo uusista työntekijöistään.

Hänen edessään on suuria päätöksiä ja paljon työtä, mutta uusi työ innostaa.

– Onhan tämä toiveduuni, että saa suunnitella ja rakentaa työympäristön itselleen.

 

KARI NOSTAJA

  • DI, opettaja
  • Pohjanmaalaislähtöinen riihimäkeläinen, kahden pojan isä
  • Tutustunut maalaamoalaan jo lapsena vanhempiensa perheyrityksen kautta: ”Sain maalaustietoa jo äidinmaidossa.”
  • Harrastaa lentopalloa, pelaa talvisin beach volley -hallissa, ja hiihtoa

 

YLÖS