FSP:N TOIMITUSJOHTAJA PENTTI VIRTANEN: AVAINSANA ON JATKUVA KEHITYS

FSP:n kasvot -juttusarjassa tutustutaan FSP:n ihmisiin. He kertovat oman työnsä, koko yrityksen ja alan kannalta ajankohtaisista asioista. Ensimmäisenä tavataan FSP:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen. Yrityksellä ja alalla menee nyt paremmin kuin vuosiin, mutta paikoilleen ei saa jäädä. Tuotteiden, palveluiden ja henkilöstön jatkuva kehittyminen on pakko – ja etuoikeus.

– Kiitos hyvää kuuluu, toimitusjohtaja Pentti Virtanen hymyilee. – Nyt on pitkästä aikaa vilkkaampaa. Viime vuonna alkoi nousukausi, ja ennustamme kasvua tällekin vuodelle. Yleensä projektitöissä on tähän aikaan hiljaisempaa, mutta nyt on koko ajan pieniä projekteja keskellä talveakin.

 

LAADULLA BULKKIA VASTAAN

Kymmenen vuotta sitten teollisuudessa oli trendinä, että töitä ja tuotantoa vietiin Kiinaan ja Intiaan. Nyt suunta on kääntynyt takaisin Eurooppaan, FSP:n tapauksessa Suomen lisäksi Puolaan ja Viroon.

– Aasian kustannustaso on noussut, Pentti Virtanen sanoo. ­ – Lisäksi lähellä on lyhyemmät vasteajat. Aikakin on rahaa.

FSP:llä on Puolassa kahdessa paikassa kuusi maalauslinjaa. Vajaan kymmenen vuoden aikana Puolan kasvu on ollut voimakasta.

­– Asiakas on halunnut kapasiteettia ja pyytänyt investoimaan.

Suomessa ei ole tällä hetkellä erityisesti investointipaineita. Kasvun ja hyvän tilanteen jatkuvuus pyritään takaamaan muilla tavoin.

– Uuden myynnin ja kasvun takana ovat Suomen kilpailuedut, kuten lyhyt vasteaika. Pystymme palvelemaan asiakkaita joustavasti tilauksesta nopeaan toimitukseen.

Myös laadulla on erittäin suuri merkitys niin tuotannossa kuin kaikessa toiminnassa.

– Kun kaikkea kustannuksista prosessien ja yhteistyön sujuvuuteen mitataan ja arvioidaan, lopputuotetta unohtamatta, tuotannon tehokkuuteen ja onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttaa moni asia.

 

TAVOITTEENA HIGH-END

Kun puhutaan teknologiakehityksestä, Pentti Virtasen puheessa vilahtelee asioita dokumentoinnin automatisaatiosta robotiikkaan ja nanosovelluksiin sekä siihen, voitaisiinko tuulivoimaloiden melu poistaa pinnoituksella.

FSP:n painopiste onkin voimakkaasti tuote- ja menetelmäkehityksessä.

– Tavoitteenamme on erottautuminen high-end-tasolle, Virtanen visioi. – Se on mielenkiintoista ja pakollista. Kun ala muuttuu, ei voi jäädä tekemään pelkästään perusjuttuja.

Asiakkailla on tärkeä rooli kehitys- ja kehittymistyössä. Nykyisin suuret asiakkaat vaativat paljon, mutta myös antavat. Yhteistyö ja molemminpuolinen avoimuus auttavat löytämään optimaaliset ratkaisut.

– Uusi trendi on, että asiakkaat edellyttävät asiakkuuden arviointia. On analysoitava jatkuvasti sitä, mikä vaikuttaa mihinkin, kuten kustannuksiin. Mikä on plussaa, mikä on riski?

Yhä tärkeämmäksi nousevat myös yhteistyökumppanit.

– Kehityspäällikkömme Juli-Ann Rikkonen hakee parhaillaan kansainvälistä verkostoa. Meillä on jo nyt kumppaneita erikoisuuksiin, kuten ohut- ja nanopinnoitteisiin, Virtanen kertoo. – Kaikkea ei pidä osata itse, mutta pitää tietää, mihin ottaa yhteyttä sitten kun tarve tulee.

– Avainsana on jatkuva kehitys.

 

”OLEN YLPEÄ HENKILÖSTÖSTÄ”

Alan ja maailman muuttuminen koskee koko FSP:tä.

– Olen henkilöstöstämme ylpeä. Olen iloinen siitä, että työntekijät ovat aktiivisia ja ammattitaitoisia. Se on isoin tekijä kilpailukyvyssä, toimitusjohtaja kiittää.

FSP on hiljattain uudistanut organisaatiotaan yhä joustavampaan suuntaan. Vastuuta ja käytännön päätöksentekoa on siirretty seitsemän alueellisen liiketoimintayksikön kautta aiempaa enemmän paikallistasolle.

– Muutos on käyty perusteellisesti läpi koko henkilöstöllä: mitä tämä tarkoittaa kenenkin kohdalla? Myös koulutusohjelmat ovat käynnissä, Virtanen kertoo.

Hän sanoo, että johtamiskulttuuri on muuttunut paljon hänen työuransa aikana. Nykyinen FSP:n johtamismalli vaatii luottoa johdolta ja avoimuutta työntekijöiltä.

– Johtaminen on kokonaisvaltaista. Kaikki toiminta on johtamista, ja usealla tasolla organisaatiota vaaditaan kypsyyttä ja alaisjohtamisen taitoja.

FSP:n henkilöstö on moninainen joukko, ja niin pitää ollakin.

– En halua, että olemme homogeeninen ryhmä. Kun on erilaisia ihmisiä, syntyy keskustelua siitä, mitä teemme ja miksi. Keskustelu voi välillä olla aika tiukkaakin, mutta epämukavuusalueella olemista pitää sietää. Kaiken tavoitteena on kuitenkin yhteinen hyvä.

Toimitusjohtaja luottaa, että alaiset vastaavat vaatimuksiin.

– Strategiamme tiivistyy sanoihin ”fiksusti, sovitusti ja palvelualttiisti”. Kyselyn mukaan peräti 96 % henkilöstöstämme tietää tämän. Juuri paremmin ei voisi olla.

 

KUKA?

UTELIAISUUS VIE ETEENPÄIN

Pentti Virtanen

  • FSP:n toimitusjohtaja vuodesta 2001
  • 54 vuotta, koneinsinööri
  • asuu Espoossa
  • vaimo ja aikuinen poika
  • Harrastaa matkailua, liikuntaa, pyöräilyä ja lenkkeilyä. Kilpaillut endurossa SM-tasolla, toiminut motocross-managerina. Aktiivinen penkkiurheilija, seuraa tiiviisti moottoriurheilua.

Taustani on konepaja- ja metalliteollisuudessa. Asiakasnäkökulman ymmärtäminen oli yksi syy palkkaamiseeni FSP:lle. Pidän asiakkaiden kanssa toimimisesta ja olen aidosti kiinnostunut asiakkaista ja siitä, mitä he tekevät. Tyylini on avoin ja olen utelias kuulemaan asiakkaiden tarpeista.

YLÖS