FSP:N OMA PINTAKÄSITTELYKOULUTUS ALKOI

Työn laatu ja henkilöstön hyvinvointi ovat keskeisiä FSP:lle. FSP:n oma pintakäsittelykoulutus motivoi uusia työntekijöitä ja auttaa varmistamaan, että pintakäsittely on FSP:n laatuvaatimusten mukaista. Koulutuksen läpäisseet työntekijät saavat todistukseksi FSP-sertifikaatin.

FSP ja suomalainen, kansainvälisesti toimiva koulutusyhtiö Scandinaval Group ovat aloittaneet yhteistyön. Scandinaval Group toteuttaa tarpeiden mukaan suunniteltuja koulutuksia FSP:n toimialueella.

Pintakäsittelykoulutus alkoi tänä syksynä. Koulutuksia järjestetään toistaiseksi kuukausittain, ja ensimmäisessä koulutuksessa oli seitsemän osallistujaa.

– Kaikki osallistujat ovat jo teollisuuden pintakäsittelyn ammattilaisia, ja monella on kokemusta vaativistakin työtehtävistä, liiketoimintajohtaja Jarno Huttunen kertoo.

Huttunen vastaa FSP:n kansainvälisistä toiminnoista sekä asiakassuhteista.

 

FSP-SERTIFIKAATTI KERTOO LAADUSTA

Scandinaval Group on henkilöstövuokrausyritys, joka toimittaa esimerkiksi pintakäsittelijöitä erilaisiin projekteihin niin Suomessa kuin ulkomailla. FSP:n koulutusyhteistyössä Scandinaval vastaa pintakäsittelykoulutuksen käytännön järjestelyistä ja toteutuksesta sekä muun muassa koulutettavien, tulevien työntekijöiden, työluvista.

– Olemme tutustuneet FSP:n toimintaan ja räätälöineet pintakäsittelykoulutuksen teorian ja käytännön FSP:n tarpeiden mukaiseksi, kertoo kehitysjohtaja Mikko Siitonen Scandinaval Groupista.

Ensimmäisen tason pintakäsittelykoulutukseen kuuluu kolmepäiväinen teoriakoulutus sekä käytännön koulutusta. Sen jälkeen suoritetaan kahden viikon työssäoppimisjakso linjalla. Koulutuksen läpäiseminen edellyttää hyväksyttyjä näyttöjä pintakäsittelyprosessin eri vaiheista.

– Arvosanoja ei anneta, mutta vähimmäisvaatimus on, että kalvonpaksuus ja maalaustapa onnistuvat etukäteen määritellyllä tavalla ja tietyllä tasolla, Jarno Huttunen havainnollistaa.

Merkkinä pintakäsittelykoulutuksen läpäisemisestä osallistujat saavat FSP-sertifikaatin. Ensimmäisen tason sertifikaatti kertoo, että pintakäsittelijä hallitsee juuri FSP:n työtehtävissä tarvittavat materiaalit sekä menetelmät ja työn laatu täyttää FSP:n vaatimat laatukriteerit.

FSP-sertifikaatista on tarkoitus kehittää kolmetasoinen.

– Hiomme vielä yksityiskohtia, mutta ajatus on, että toisen tason sertifikaatin voisi suorittaa meillä jo tietyn ajan työskennellyt pintakäsittelijä, joka hallitsee useita pinnoitusmenetelmiä ja suoriutuu työstään täysin itsenäisesti, Huttunen kertoo. – Kolmannen tason sertifikaatissa tullaan sitten jo lähelle FROSIO-tason pintakäsittelyosaamista.

 

UUDEN OPIN LISÄKSI UUTTA INTOA

Ensimmäisen pintakäsittelykoulutuksen suorittajista suurin osa työllistyy FSP:n Puolan laitoksille. FSP:ssä uskotaan, että lisäkoulutus kannustaa työntekijöitä sitoutumaan työnantajaansa.

– Ensimmäinen pintakäsittelykurssimme on vielä kesken, mutta jo nyt on tullut kiitosta. Koulutettavat arvostavat sitä, että työnantaja panostaa heidän ammattitaitonsa kehittämiseen, Jarno Huttunen iloitsee. – Ensimmäiset sertifikaatit voidaan myöntää vielä tämän vuoden puolella.

Scandinaval on kouluttanut aiemmin muun muassa raudoittajia asiakasyrityksilleen. Mikko Siitonen näkee, että asiakaskohtaisesti räätälöity koulutus palvelee sekä yritystä että koulutettavia.

– Yrityskohtaisen koulutuksen idea on, että koulutettavat oppivat tulevan työantajansa kulttuurin ja työmenetelmät. Näin varmistetaan, että he ovat varmasti ammattilaisia, Siitonen sanoo. – Koulutettavissa herättää luottamusta, että tuleva työnantaja esittelee toimintaansa. Näin he tietävät tarkasti, minne ovat menossa töihin. FSP:n ensimmäisestä pintakäsittelykoulutuksesta on tullut todella hyvää palautetta.

Ajatus uusien työntekijöiden täsmäkoulutuksesta ei ole FSP:ssä uusi.

Keväällä 2018 FSP koulutti itse 12 uutta pintakäsittelyalan ammattilaista. Tämäkin koulutus sisälsi sekä teoriaopetusta että käytännön työskentelyä pintakäsittelylaitoksilla. Lopputuloksena oli osaavia ja innostuneita uusia ammattilaisia.

Siitonen allekirjoittaa tämän laajemminkin.

– Yleensä ihminen haluaa kehittyä ja mennä eteenpäin. Työnantajan tarjoama koulutus tekee työstä mielenkiintoista ja auttaa uralla eteenpäin. Motivaatio näkyy myös työnjäljessä.

YLÖS