FSP:N HENRI KIMINKI: PALVELEMME UUDELLAMAALLA KUNNOSSAPITOMAALAUKSISTA PALOSUOJAPINNOITUKSIIN

FSP:n kasvot -juttusarjassa tutustutaan FSP:n ihmisiin. He kertovat oman työnsä, koko yrityksen ja alan kannalta ajankohtaisista asioista. Liiketoimintayksikön päällikkö Henri Kiminki vastaa Uudenmaan yksiköistä ja liikkuvista projekteista. Hän kokee, että alkuvuoden organisaatio- ja toimintatapamuutokset ovat onnistuneet hyvin. Kimingin omalla vastuualueella pystytään tarjoamaan niin korroosionestomaalausta pintakäsittelylaitoksissa ja erikokoisia projekteja sekä vaativaa erikoisosaamista.


– Kokonaisuus on nyt hyvin näpeissä, Henri Kiminki kertoo työkuulumisistaan.

Hän on vetänyt FSP:n Uudenmaan aluetta alkuvuoden organisaatiouudistuksesta lähtien.
Kimingin vastuualueeseen kuuluvat Porvoon ja Järvenpään toimipisteet, ja lisäksi hän vastaa projektiliiketoiminta-alueesta. Rovaniemellä on meneillään keväällä alkanut suuri siltaurakka. FSP vastaa Ounaskosken ratasillan kunnostusprojektissa pintakäsittelystä. Työn arvioitu kesto on noin 8 kuukautta, työmäärässä puhutaan noin 17 000 henkilötyötunnista.

 

PERINTEISTÄ KORROOSIONESTOMAALAUSTA JA ERIKOISOSAAMISTA – NORSOK-TARKASTUKSISTA PALOSUOJAPINNOITUKSIIN

Uudenmaan alueella on neljä pintakäsittelylaitosta

Järvenpään pintakäsittelylaitos toimii entisissä Valmet Technologies Oy:n tiloissa ja sen palveluja ovat pesu ja puhdistus, suihkupuhdistus teräsrakeella ja märkämaalaus. Laitoksella on NORSOK-hyväksyntä. Järvenpään toinen laitos on Auramo Oy:n tuotantoa varten räätälöity pintakäsittelylaitos, FSP:lle ulkoistettu inhouse-maalaamo.

– Oma henkilöstömme on pätevöitynyt NORSOK -tarkastuksiin ja -pinnoituksiin, Henri Kiminki kertoo. – Lisäksi Järvenpäässä on mahdollisuus alkalipesuihin. Meillä on kunnon tilat pesuun ja esikäsittelyyn.

Järvenpäässä on myös peräti 80 tonnin nostokapasiteetti

– Se on eri luokkaa kuin muualla. Puitteet ovat paremmat kuin keskiverrossa pintakäsittelylaitoksessa, Kiminki luonnehtii.

– Laatu on kohdillaan, hän toteaa tyytyväisenä.

Myös Porvoossa on kaksi pintakäsittelylaitosta, Nybyntiellä ja Eerolanmäellä. Niissä pintakäsitellään pääasiassa putki- ja teräsrakenteita. Palveluita ovat suihkupuhdistus teräsrakeella ja luonnonhiekalla, märkämaalaus ja palosuojapinnoitukset. Lisäksi Porvoon henkilöstö suorittaa kunnossapitomaalauksia öljynjalostamon alueella.

– Porvoossa on mahdollisuus pinnoittaa tuotteita myös polyurealla, Kiminki kertoo. – Sitä käyttäviä asiakkaita on toistaiseksi rajatusti, mutta pinnoitteella on paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia, kunhan se saadaan sovellettua asiakkaiden tarpeisiin.

Porvoossa tehdään merkittävä määrä myös palosuojapinnoituksia

– Turvallisuusasetuksen muutoksen myötä palosuojapinnoitusten tarve ja määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Palosuojapinnoitteet ja pinnoitusmenetelmä ovat kehittyneet erittäin kilpailukykyisiksi perinteiseen palovillaeristykseen nähden, Kiminki esittelee. – Teemme Porvoossa paljon palosuojapinnoituksia – ja meillä on mahdollisuus tehdä niitä vielä nykyistä enemmänkin.

 

JOUSTAVAA TYÖNTEKOA JA ASIAKASPALVELUA

Henri Kiminki on tyytyväinen FSP:n nykyiseen aluejakoon ja työn resursointiin.

– Tiedämme nyt aiempaa paremmin, mitä missäkin toimipisteessä tapahtuu, ja voimme tarjota entistä joustavampaa palvelua asiakkaille, hän kertoo. – Kun tarjouspyyntö tulee, voimme ohjata sen joustavasti sopivaan toimipisteeseen. Tämä tasaa kapasiteettiamme. Yhden toimipisteen töitä ei kasata loputtomiin, vaan keskitymme yhdessä tekemiseen.

Kimingin alueella on sesongin ja tilanteen mukaan keskimäärin 40 työntekijää. Työnjohtajia on viisi, lisäksi on yksi projektipäällikkö.

– Oma työni on projektien ja maalaamoiden toiminnan varmistamista, tarjouslaskentaa ja resursointia. Varmistamme yhdessä projektipäällikön kanssa, että projektien tuotanto alkaa toimia suunnitellusti. Sen jälkeen projektipäällikkö ja työnjohtaja ottavat vetovastuun, Kiminki avaa työnkuvaansa.

– Projektin käynnistymisen jälkeen voin yleensä keskittyä muihin tehtäviin, kuten toiminnan ja teknologioiden kehittämiseen. Kaikki osaavat meillä hommansa.

 

NORSOK

 • Norjan öljyteollisuuden luoma standardijärjestelmä.
 • NORSOK asettaa tiukat kriteerit sekä esikäsittelylle että kalvonpaksuuksille, koko laadunvalvonnalle.
 • Tarkastukset perustuvat mittaamiseen, ei aistinvaraiseen havainnointiin.
 • NORSOK-laatu takaa, että pintakäsittely on kestävä ja standardin vaatimusten mukainen vaativissakin olosuhteissa.
 • NORSOK vaatii tuotannolta erityisosaamista: Suomessa on vain rajallinen määrä NORSOK-osaajia ja -tarkastajia.
 • FSP:llä on viisi NORSOK-tarkastajaa sekä useita NORSOK-päteviä pintakäsittelijöitä

 

POLYUREA

 • 2-komponenttinen pinnoite: saadaan aikaan kahden reaktiivisen komponentin ominaisuuksia hyödyntämällä.
 • Polyureapinnoite levitetään ruiskuttamalla.
 • Pinnoite kuivuu hyvin nopeasti, jopa sekunneissa.
 • Valmis pinnoite on hyvin kestävä myös vaativissa olosuhteissa ja kovissa lämpötiloissa.
 • Polyureaa voidaan käyttää lähes mille tahansa alustalle ja missä tahansa kohteessa. Käyttökohteita ovat muun muassa vesikatot, tuotantolaitosten lattiat ja uima-altaat.

 

KUKA?

 • FSP:ssä vuodesta 2012, Uudenmaan liiketoimintayksikön päällikkönä 1/2018 lähtien.
 • 31 vuotta, materiaali- ja pintakäsittelytekniikan insinööri.
 • Asuu Keravalla. Perheessä vaimo ja 2 lasta sekä 2 koiraa.
 • Harrastaa salibandya ja yleisesti liikuntaa lasten ja koirien kanssa sekä ”hifistelyä”. Harrastaa myös autoja: ”Oma talli kiinnostaisi saada jossain vaiheessa”

 

LUE LISÄÄ

FSP KUNNOSTAA OUNASKOSKEN RATASILLAN ROVANIEMELLÄ ISKUNKESTÄVÄÄ POLYUREAA CRAMOLLE NORSOK-KÄSITTELYLLÄ LAATUA OFFSHORE-TUOTTEILLE PALOSUOJAUS POHJOISMAIDEN SUURIMPAAN MAAKAASUSÄILIÖÖN
YLÖS