FSP valmiina Hanhikivelle

FSP varautuu mahdolliseen urakointiin rakentamalla Suomen moderneimman teräksen pintakäsittelylaitoksen Raaheen.

Yksi Euroopan johtavista teollisuuden pintakäsittelyalan yrityksistä, FSP Finnish Steel Painting Oy ottaa isompaa jalansijaa Raahessa.

Pieni toimipiste laajenee merkittävästi, kun yritys siirtyy Kiiluntien ykköshalliin eli raahelaisten suussa ”Kultala-hallien” halli 1:een. Hallin omistaa Raahepolis, samoin kuin kolmoshallin, jossa toimii Tevo.

Yritys toimii tällä hetkellä Miilukangas Ky:n konepajan vieressä sijaitsevalla pintakäsittelylaitoksella. Nyt Kiiluntien halliin rakentuu Suomen modernein teräksen pintakäsittelylaitos.

– Uudet tilat ovat huomattavasti modernimmat ja suuremmat, vähintään tuplasti nykyistä suuremmat, kertoo yrityksen myynti- ja markkinointijohtaja Sanna Parkkonen.

FSP:llä on tähtäimessään pääseminen mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen Hanhikivelle, joten sijoittuminen Kasitien varteen on likietuinen paikka.

– Olemme toimineet olkiluodossa alusta asti ja Loviisan voimalaitoksellakin 70–80-luvuilta. Meillä on vahva kokemus ydinvoima-alalta.

Uusi pintakäsittelylaitos tulee tarjoamaan suihkupuhdistus- ja märkämaalauspalveluja pääasiassa asiakkaiden valmistamille putki- ja teräsrakenteille.

Tuotannon on määrä alkaa kesäkuun alkupäivinä ja touko–kesäkuun vaihteessa järjestää avoimien ovien tutustumispäivä laitokseen.

– Tällä hetkellä Raahessa ei taida olla kuin neljä henkilöä, mutta työntekijöiden määrä vähintään tuplaantuu uuden laitoksen myötä. Laitoksemme ovat perinteisesti aika pieniä, eikä niissä ole montaa ihmistä töissä.

Raahen pintakäsittelylaitosyksikön päällikkö Timo Eskelinen kertoo lattiavalujen alkaneen hallissa. Kuluvalla viikolla paikalle tulee jo asennusporukkaa pystyttämään seiniä. Laitokselle on vuokrattu hallista parituhatta neliötä.

Nostovoimaa laitokseen on tulossa 20 tonnin edestä, joten varsin järeitä kappaleita pystytään käsittelemään. Laitoksen laitteisto tulee Raaheen Tanskasta.

– Oma toimintamme jatkuu rinnan uuden laitoksen rakentumisen kanssa. Kappalemääräisesti eniten teemme Miiluxille sivupalakiiloja ja Miilupipelle vesiputkien osien pinnoituksia. SSAB:lle käsittelemme erilaisia teräsrakenteita, kuten tasoja ja laitteiden osia, Eskelinen kertoo.

Asiakkaat ovat lähinnä metalliteollisuuden yrityksiä, keulassa paikkakunnalla toimiva SSAB ja Miilukangas. Uutta laitosta rakennetaankin yhteistyössä Miilukankaan kanssa. Yrityksen referenssiluettelossa on ydinvoimalatyömaiden lisäksi muun muassa majakoita, laivoja, vesitorneja, elementtipalkkeja ja valaisinpylväitä.

– Paikallisia asiakkaita on meillä aika hyvin, mutta nyt laitoksen kapasiteetin kasvamisen myötä tavoitteemme on tulla entistä tunnetummaksi ja löytää uusia mahdollisuuksia.
 
Sari Jaatinen, Raahen Seutu 8.3.2017.

 
Yhteystiedot:
Joni Siironen, Raahen yksikön päällikkö, puh. 050 598 1722.
Sanna Parkkonen, myynti- ja markkinointijohtaja, puh. 040 532 2157.