FSP pintakäsittelee Helsingin uudet raitiovaunut


Kiskokalustotoimittaja ja konepajatuotteiden sopimusvalmistaja Transtech Oy ja Pohjois-Euroopan johtava teollisuuden pintakäsittelypalveluja tarjoava FSP Finnish Steel Painting Oy ovat tehneet merkittävän monivuotisen yhteistyösopimuksen. Sen mukaan FSP vastaa Transtechin valmistamien matalalattiaisten nivelraitiovaunujen ulkoverhousosien pintakäsittelystä Savonlinnan tuotantolaitoksella.

Kyseessä on merkittävä tilaus, sillä se kattaa yhteensä 38 raitiovaunua vuosien 2015–2017 aikana. Kaikkien uusien raitiovaunujen on määrä liikennöidä Helsingissä vuonna 2018. Sopimus sisältää myös option maksimissaan 90 lisävaunun vastaavalle pintakäsittelytyölle vuosina 2017–2025.

Pintakäsittelytyön kohteena ovat raitiovaunujen ulkopuolelle tulevat komposiittirakenteet kuten ulkoseinä- ja keulapaneelit sekä kattopeitteet ja listat. Lisäksi kokonaisurakkaan kuuluu ikkunoiden liimaus sivuseinäpaneeleihin. Näille komponenteille FSP tarjoaa kokonaisvaltaisen pintakäsittelyn sertifioidun johtamisjärjestelmän mukaisesti eli laadukkaasti ja ympäristöystävällisesti. Projektin merkittävyyttä nostaa se, että raitiovaunujen pintakäsittelylle on asetettu korkeat laatuvaatimukset.

”Olemme innostuneita sopimuksesta alan merkittävän sopimusvalmistajan kanssa. Olemme valmiit lunastamaan lupauksemme fiksusta, sovitusta ja palvelualttiista toimintatavasta sekä sitoutumaan pitkäjänteiseen kumppanuuteen Transtechin kanssa”, sanoo FSP Finnish Steel Painting Oy:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen.

Savonlinnan uuden laitoksen tuotannosta vastaavat työnjohtaja Juha Nygren ja aluepäällikkö Jarno Huttunen.

Helsingin kaupungin raitioliikenteeseen tuleva uusi vaunu on kaksinivelinen ja sen matkustajakapasiteetti on yhteensä 199 henkeä, joista 74:lle on kiinteä istumapaikka. Vaunun koeajot linjaliikenteessä alkoivat keväällä 2014 ja sarjatuotanto alkaa tänä vuonna.

Lisätietoja:

Pentti Virtanen, toimitusjohtaja, FSP Finnish Steel Painting Oy, puh. 0400 811 674.

Transtech Oy
Transtech on suomalainen kiskokalustotoimittaja ja konepajatuotteiden sopimusvalmistaja. Kiskokaluston osalta Transtech on erikoistunut kaksikerroksisten matkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen valmistamiseen. Konepajatuotteiden sopimusvalmistuksessa Transtech keskittyy keskiraskaisiin hitsattuihin metallirakenteisiin sekä niiden pintakäsittelyyn, varustelemiseen ja testaamiseen käyttövalmiiksi tuotteiksi saakka.
www.transtech.fi