FSP KUNNOSTAA OUNASKOSKEN RATASILLAN ROVANIEMELLÄ

Rovaniemen Ounaskosken ratasillan kunnostusprojekti on alkanut. Pintakäsittelystä vastaavalle FSP Finnish Steel Painting Oy:lle urakka on yksi merkittävimmistä. FSP haluaa tehdä sillasta uudenveroisen. Kunnostusprojektissa on tiukat laatu- ja ympäristövaatimukset.

Rakennuttajina Ounaskosken ratasillan kunnostuksessa ovat Liikennevirasto ja Rovaniemen kaupunki. Destia Rail on pääurakoitsija, ja se on kilpailuttanut työvaiheet, jotka eivät kuuluu yhtiön ydinliiketoimintaan. FSP voitti pintakäsittelyt ja niihin liittyvät telinetyöt pitkän tarjouskilpailun päätteeksi.

Siltaprojektin arvioitu kesto on noin 8 kuukautta, työmäärässä puhutaan noin 17 000 henkilötyötunnista. Kyseessä on FSP:n suurin urakka vuosiin.

 

YMPÄRISTÖ HUOMIOIDAAN MONIN TAVOIN

Suurella projektilla on suuret vaatimukset.

– Työvaiheet noudattavat samaa kaavaa projektin edetessä. Ensimmäisenä rakennetaan telineet pintakäsiteltävän lohkon alueelle, ja lohko huputetaan kauttaaltaan. Huputuksesta tehdään mahdollisimman tiivis, jotta kaikki suihkupuhdistuksesta ja maalauksesta muodostuva haitta jäisi mahdollisimman pieneksi. Tiiviin huputuksen ansiosta suihkupuhdistuksessa muodostuva hiekkajäte saadaan talteen ja voidaan toimittaan asianmukaisesti jätteidenkierrätyslaitokselle, kertoo FSP:n liiketoimintayksikön päällikkö Henri Kiminki.

– Kun telinetyöt ovat valmiina, silta pestään suoloista ja muista epäpuhtauksista ennen suihkupuhdistuksen aloittamista. Hiekkapuhalluksen valmistuttua silta maalataan neljään kertaan, jotta rakenteille saadaan pitkä ja kestävä korroosiosuoja sekä kaunis ulkonäkö.

Projektissa kiinnitetään erityistä huomioita tiukkoihin laatu- ja ympäristövaatimuksiin. Ympäristö huomioidaan myös syntyvän melun osalta.

– Työ aloitettiin kaupungin keskustasta, jolloin sen melu häiritsee ensin enemmän, mutta projektin siirtyessä kauemmas ääni vaimenee, Kiminki kertoo.

Ounaskosken ratasillan kunnostusprojekti on alkanut hyvin.

– Projekti on saatu liikkeelle hyvin haastavista olosuhteista huolimatta. Aloitushetkellä ulkolämpötilat pyörivät jopa –20 asteen paikkeilla, mikä toi omat haasteensa kalustolle, henkilöstölle ja itse pintakäsittelytyölle. Kevättä kohden työn tekeminen helpottuu olosuhteiden parantumisen myötä. Kelien parantuessa projektin työvoiman määrää voidaan myös lisätä.

FSP on kunnostanut Rovaniemellä myös Jätkänkynttilän vinoköysisillan vuonna 2011.

 

Yhteystiedot

FSP, liiketoimintayksikön päällikkö Henri Kiminki
puh. 050 414 5170
henri.kiminki@fspcorp.com
ww.fspcorp.com

YLÖS