FSP ja Hydroline perustavat yhteisen pintakäsittelylaitoksen Puolaan – 6 miljoonan euron investointi

Hydrauliikkaratkaisuihin ja sylintereihin erikoistunut Hydroline Oy ja Pohjois-Euroopan johtava teollisuuden pintakäsittelypalveluja tarjoava FSP Finnish Steel Painting Oy perustavat yhdessä tämän vuoden aikana modernin pintakäsittelylaitoksen Pohjois-Puolaan, Stargard Szczecińskin kaupunkiin. Pintakäsittelylaitos tulee Hydrolinen rakentaman tehtaan tiloihin ja täydessä tuotantokäytössä rakennettava tehdas ja pintakäsittelylaitos ovat loppusyksystä 2015.

Hydroline on jo toteuttanut ensimmäisen vaiheen tehdasinvestoinnissaan ja laajentaa kesän 2015 jälkeen tehtaalla tuoteperheiden valmistusta. Hydroline keskittyy tehtaassa hudrauliikkasylintereiden valmistamiseen. Hydrolinen pääkonttori sekä -tehdas sijaitsevat Siilinjärvellä Suomessa. Tuotantotiloissa FSP tarjoaa pintakäsittelypalveluja Hydrolinen lisäksi myös muille alueen asiakkaille.

Kyseessä on yhteensä noin kuuden miljoonan euron investointi, jonka odotetaan kasvattavan molempien yritysten liikevaihtoa ja henkilöstöä kansainvälisillä markkinoilla.

Hydrolinen Puolan tehtaan liikevaihto tulee suurimmaksi osaksi uudesta kaupasta eli tuotesiirtoja ei ole juuri lainkaan Suomesta Puolaan. Suomen tehdas on erikoistunut piensarjavalmistukseen high-end-tuotteissa ja Puolan tehdas taas valmistaa yksinkertaisempia tuotteita isommissa sarjoissa.

”Greenfield-metodilla toteutettu investointi on merkittävä ja tukee kasvuamme kansainvälisillä markkinoilla. Odotamme Puolassa liikevaihtomme kasvavan vaiheittain yli kymmeneen miljoonaan euroon lähivuosien aikana. Halusimme investointiimme mukaan pintakäsittelyn osaavan kumppanin. Olemme vakuuttuneita FSP:n kyvystä toteuttaa pintakäsittelytyöt sertifioidun johtamisjärjestelmän mukaisesti eli laadukkaasti ja ympäristöystävällisesti”, sanoo Hydroline Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laakkonen.

”Investointipäätöksen taustalla on Puolan hyvä kysyntätilanne, Keski-Euroopan kasvavat markkinat valmistavassa teollisuudessa sekä mahdollisuus saada alueelta koulutettua työvoimaa. Taustalla on myös käänteinen Kiina-ilmiö. Valmistavaa teollisuutta ei siirretä enää kasvavassa määrin Euroopasta Kiinaan, mutta myös toisinpäin. Yhteistyö Puolassa jatkaa luontevasti FSP:n ja Hydrolinen kumppanuutta myös kansainvälisesti. Investointi tukee myös strategiaamme kansainvälistyä Itämeren ympäristössä”, sanoo FSP Finnish Steel Painting Oy:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen.

Yritykset laajentavat jo pitkään jatkunutta yhteistyötään. FSP on vastannut Hydrolinen hydraulisylintereiden pintakäsittelystä Siilinjärven tuotantolaitoksella vuodesta 2008 alkaen. Söderkullassa pääkonttoriaan pitävä FSP toimii aktiivisesti tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Puolassa.
 
Lisätietoja:
Pentti Virtanen, toimitusjohtaja, FSP Finnish Steel Painting Oy, puh. 0400 811 674.
Mikko Laakkonen, toimitusjohtaja, Hydroline Oy, puh. 040 505 1625.

Hydroline Oy
Hydroline Oy on vaativaan käyttöön tarkoitettujen hydraulisylintereiden suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut perheyritys. Yhtiö on alallaan Suomen johtava yritys ja yksi nykyaikaisimmista hydraulisylintereitä valmistavista yrityksistä koko maailmassa. Hydroline toimittaa tuotteita suurille kone- ja laitevalmistajille kuten Sandvik, Rocla, John Deere, Cargotec, Agco Valtra, Normet ja Bronto Skylift. Kolmannessa sukupolvessa toimiva yritys työllistää noin 200 työntekijää. Tuotannossa valmistetaan yli 1 500 erilaista sylinterimallia muun muassa kaivosteollisuuden, metsäkone- ja traktoriteollisuuden, nosto- ja siirtolaiteteollisuuden sekä maanrakennusteollisuuden tarpeisiin. Liikevaihdosta noin 95 prosenttia kertyy välillisestä ja suorasta viennistä.
www.hydroline.fi