Dubain eläintarhan valaisinpylväät saavan pronssisen efektipinnoituksen Kangasniemellä

FSP Finnish Steel Painting vastaa Dubain eläintarhaan tulevien valaisinpylväiden teräsosien efektikäsittelystä Tehometin nykyaikaisella Kangasniemen tuotantolaitoksella.

Pintakäsittelymenetelmänä hyödynnetään ympäristöystävällistä jauhemaalausta, joka tarjoaa pylväiden tyviputkille ja yläyhteille pronssisen erikoisefektisävytyksen. Tehocoat-jauhemaalaus tekee pylvään pinnasta visuaalisesti näyttävän, kestävän ja kimmoisan.

Pintakäsittelytyöt liittyvät Tehomet-konsernin historian suurimpaan yksittäiseen puupylvästilaukseen, jonka myötä Tehomet toimittaa 788 aurinkopaneeleilla varustettua koristeellista puupylvästä ja teräksisiä valaisinvarsia Dubain eläintarhaan Arabiemiraatteihin. Valaisinpylväät tulevat eläintarhan ensimmäiseen osaan, joka on valmistuttuaan noin 400 hehtaarin kokoinen.

FSP ja Tehomet järjestävät avoimien ovien päivän yrityksille ja tiedotusvälineille Kangasniemen tuotantolaitoksella perjantaina 27.11.2015 klo 10−14 osoitteessa Hallitie 6, Kangasniemi. Laitoksella on nähtävänä nykyaikainen pinnoituslinja ja siitä valmistuneita Tehocoat-pinnoitettuja tuotteita.

”Efektipinta- ja erikoispinnoitetilaukset lisääntyvät jatkuvasti niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin markkinoilla. Efektipinnat tuovat arkkitehtuurisesti näyttävän ulkoasun pylvään pinnalle. Nyt käynnissä olevan urakan ensimmäinen vaihe on valmis loppuvuonna 2016, jolloin pidetään Dubain eläintarhan avajaiset”, kertoo Tehomet-konsernin toimitusjohtaja Jarkko Kettunen.

Pintakäsittelytyö tehdään Kangasniemen tuotantolaitoksella tiloissa, jotka kuuluvat pinta-alaltaan Suomen suurimpien tuotantotilojen joukkoon. Pinta-alaa on noin 2 760 neliötä. Jauhemaalauslinjalla pintakäsitellään 12-metrisiä pylväitä uunissa, jonka pituus yltää 13 metriin. Jauhemaalauksen hyötyinä ovat muun muassa nopea tuotannon läpimenoaika, ympäristöystävällisyys ja korroosionkestävyys.

”Jauhemaalauslinjasto mahdollistaa monipuoliset valmiudet tarjota laadukasta pintakäsittelyä nopealla aikataululla. Aamulla jauhemaalattu tuote on valmis pakattavaksi ja kuljetettavaksi puoleen päivään mennessä, kun maalin kuivumisaika jää lyhyeksi”, sanoo FSP Finnish Steel Painting Oy:n työnjohtaja Lauri Leppänen.

Jauhemaalaus on noussut myös erinomaiseksi ympäristöystävälliseksi vaihtoehdoksi liuotinpäästöjen vähentämisen takia, koska jauhemaalit eivät sisällä orgaanisia haihtuvia yhdisteitä. Jauhemaalattu pinta on hyvin kolhuja kestävä ja säilyttää ominaisuutensa pitkään. Yhteensä maalattuja neliöitä syntyy Kangasniemen pintakäsittelylaitoksessa vuodessa 30 000.

Lisätietoja:

Jarkko Kettunen, toimitusjohtaja, Tehomet, puh. 040 7096 269.
Lauri Leppänen, työnjohtaja, FSP Finnish Steel Painting Oy, puh. 050 409 7118.

Tehomet
Vuonna 1979 perustettu Tehomet on Pohjoismaiden suurin valaisinpylväsvalmistaja. Sen tehtaat sijaitsevat Kangasniemellä, Parikkalassa ja Viron Kiiussa. Yhteensä se työllistää yli 70 työntekijää, ja yhtiön liikevaihto on 15 miljoonaa euroa. Tehometin omistavat yhdysvaltalainen pörssiyritys Valmont Industries ja Kettusen perhe. Asiakkaina ovat muun muassa sähkötukkuliikkeet, kunnat, kaupungit ja katuvalaistusurakoitsijat.
www.tehomet.com