FSP Finnish Steel Painting

FSP Finnish Steel Painting on yksi Euroopan johtavista teollisuuden pintakäsittelyalan yrityksistä. Palveluksessamme on yli 220 alan ammattilaista ja liikevaihtomme on noin 25 M€.

Tarjoamme teollisuuden pintakäsittely- ja engineeringpalveluja asiakaslähtöisesti ja ympäristöystävällisesti koko elinkaarelta - olosuhteiden määrittelystä pintakäsittelyyn ja sen tarkastuksiin, aina takuun jälkeiseen kunnossapitoon saakka. Lisäksi tarjoamme erilaisia lisäarvopalveluja, kuten suojaus-, osakokoonpano-, pakkaus- ja logistiikkapalveluja.

Arvolupauksemme

Haluamme olla alamme monipuolisin, arvostetuin ja luotettavin yhteistyökumppani nyt ja tulevaisuudessa kaikilla päämarkkina-alueillamme Skandinaviassa ja Baltian maissa. Liikkuvan kalustomme ansiosta tarjoamme palveluitamme myös kotimarkkinamme ulkopuolella maailmanlaajuisesti.

Vahva maineemme, pitkä alan kokemus sekä sertifioitu johtamisjärjestelmämme varmistavat, että kestävät ja laadukkaat lopputuotteemme täyttävät aina alan korkeimmat vaatimukset, jolloin niiden kestävyys paranee ja käyttöikä sekä huoltovälit pitenevät.

Olemme sitoutuneet toiminnan jatkuvaan parantamiseen ja varmistamme, että asiakkaamme saavat juuri sellaisen työtuloksen kuin haluavat. Huomioimme toiminnassamme kestävän kehityksen periaatteet. Käytämme saasteettomia työmenetelmiä, kierrätämme ja varastoimme turvallisesti.

Laatukysymykset, toimitusvarmuus sekä aikataulussa pysyminen ovat asiakkaiden mainitsemia tekijöitä, joihin olemme pystyneet vastaamaan vaativissakin kohteissa jo useiden vuosikymmeninen ajan.

Ajat ovat muuttuneet, mutta perusajatus on aina ollut sama: tarjota oikeilla ja tehokkailla menetelmillä tuotettuja pintakäsittelypalveluja. Menestyksen avaimia ovat olleet alusta saakka asiakaslähtöisyys ja ammattitaitoinen henkilöstö. Palvelemme teollisen pintakäsittelyn asiakkaita visiomme mukaisesti fiksusti, sovitusti ja palvelualttiisti. Vahvan vision ja ideakulttuurin voimalla FSP jatkaa, kehittyy ja kansainvälistyy eteenpäin edelleen siitä, mistä on aloittanutkin.

Toimintatapamme

Motivoitunut henkilöstö viimeistelee laadukkaan lopputuloksen, minkä vuoksi panostamme jatkuvasti henkilöstömme hyvinvointiin ja ammattitaidon kehittämiseen. Erityisen tarkasti panostamme työturvallisuuteen, josta emme tingi minkään työvaiheen aikana.

Yrityksessämme on vahva kulttuuri ja toimintatapa, jonka olemme kiteyttäneet kolmeen pääkohtaan: Fiksusti, Sovitusti ja Palvelualttiisti.

Fiksusti: Kaikessa mitä teemme, haluamme toimia fiksusti.

Sovitusti: Asiakkaat arvostavat sitä, että toimitamme asiat aina sovitusti. Toimitusvarmuus ja laatu ovat meille ja asiakkaillemme ensiarvoisen tärkeitä. Lupaamme sen, mihin pystymme ja pidämme sen, minkä lupaamme.

Palvelualttiisti: Asiakkaat arvostavat toiminnassamme joustavuutta. Katsomme asioita asiakkaamme näkökulmasta ja asiat hoidetaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Henkilöstö on valjastettu antamaan jatkuvasti ideoita toiminnan kehittämiseen ja parantamiseen meidän TellUs-ohjelman avulla. Haastamme myös asiakkaamme antamaan jatkuvasti mahdollisimman paljon ideoita, miten voisimme toimia fiksummin, kustannustehokkaammin sekä palvella paremmin ja joustavammin.

Teollisuuden alihankintaketju on muuttunut entistä palveluvetoisemmaksi. Pitkä alan kokemus, ammattitaitoinen henkilöstö sekä sertifioitu johtamisjärjestelmä varmistavat, että palvelun laatu täyttää aina alan korkeimmatkin vaatimukset. Laadukas työ tietää myös kustannustehokkuutta - mitä laadukkaampaa pintakäsittelyn jälki, sitä pienemmät ovat tuotteen huolto- ja ylläpitokustannukset.

 
Katso yritysesittelyvideo:

FSP Finnish Steel Painting map 2014 FSP Finnish Steel Painting merikaapelikelat FSP Finnish Steel Painting Frosio-tarkastus

Sertifikaatit

Noudatamme tarkasti laatu-, ympäristö-, työturvallisuus- ja terveysvaatimuksia (QHSE). Osoituksena tästä toimintamme on sertifioitu ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001 -standardein, varmistaen että tuotamme aina alan parasta laatua.Bisnode Classification #1


 
 

 
 

 
 

FSP Finnish Steel Painting Oy:n historia

FSP perustettiin Suomessa vuonna 1964, jolloin Nesteen Porvoon jalostamon kiivain rakentamisvaihe oli alkamassa. Vastasimme jalostamon pintakäsittelyurakasta ja olimme kenties ainoa yritys maassamme, joka tähän kykeni. Tätä ennen teollisen pintakäsittelyn alaa ei käytännössä ollut Suomessa lainkaan. FSP:n voidaan siis hyvällä syyllä sanoa luoneen pohjan Suomalaiselle teolliselle pintakäsittelylle. Vuosien varrella FSP on kasvanut yhdeksi alan johtavaksi yritykseksi Euroopassa.

Nykymuotoinen FSP syntyi vuoden 2001 omistusjärjestelyiden seurauksena, kun kolme alan suurinta yritystä Suomessa yhdistivät voimansa muodostaen Suomen suurimman pintakäsittelyalan yrityksen – FSP Finnish Steel Painting Oy:n.

Vuonna 2007 FSP aloitti kansainvälistymisensä perustamalla tytäryhtiön FSP Steel Painting Oü ja avaamalla pintakäsittelylaitoksen Viron Jüriin. Kaksi vuotta myöhemmin Viron valloittaminen jatkui, kun Saueen avattiin toinen pintakäsittelylaitos.

Vuotta myöhemmin vuonna 2010 kansainvälistyminen jatkui Puolaan, jonne perustettiin pintakäsittelylaitos sekä tytäryhtiö FSP Steel Painting Sp. Z o.o.

Vuonna 2012 FSP sai historiansa siihen asti suurimman projektitilauksen Ruotsista. Tilaus sisälsi yhteensä kuuden sillan pintakäsittelyn. Samaan aikaan Ruotsiin avattiin FSP:n sivuliike FSP For Surface Protection.

Vuonna 2014 FSP juhli 50-vuotista taivaltaan suuntana kasvu ja kansainvälistyminen.

Vuonna 2016 FSP aloitti toiminnan Norjassa.

  • 1964 FSP aloittaa toimintansa Suomessa
  • 2001 Kolme alan suurinta yritystä fuusioituvat muodostaen Suomen suurimman pintakäsittelyalan yrityksen - FSP Finnish Steel Painting Oy:n
  • 2003 Johtamisjärjestelmän sertifiointi
  • 2006 Supplier of the year 2006 (ABB Oy)
  • 2007 Tytäryhtiö ja pintakäsittelylaitos Viroon
  • 2009 Toinen pintakäsittelylaitos Viron Saueen
  • 2010 Tytäryhtiö ja pintakäsittelylaitos Puolaan
  • 2012 Historian suurin projektitilaus Ruotsista, sivuliike Ruotsiin
  • 2014 FSP 50 vuotta, suuntana kasvu ja kansainvälistyminen
  • 2016 FSP aloittaa toiminnan Norjassa